Τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με τρένο στην Άγκυρα

 
Τρία πρόσωπα από το προσωπικό των κρατικών σιδηροδρομικών γραμμών της Τουρκίας συνελήφθηκαν σε σχέση με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Άγκυρα κατά το οποίο σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 47.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις έπειτα από το δυστύχημα είπε ότι οι υπεύθυνοι θα αποκαλυφθούν και θα γίνουν αυτά που πρέπει.
 
Ο υπουργός Μεταφορών Τζαχίτ Τουρχάν νωρίτερα είχε δηλώσει πως ανάμεσα στους νεκρούς υπήρχαν και τρεις μηχανοδηγοί, ενώ σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της 'Αγκυρας, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι μεταξύ των νεκρών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος, ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην 'Αγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, γύρω στις 06.30 το πρωί έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.

Η ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ομάδες διασωστών να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που είχαν σκεπαστεί από συντρίμμια.

Διασώστες της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου έδιναν κουβέρτες και σούπα στους διασωθέντες, που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας. Μια γέφυρα κατέρρευσε πάνω στην αμαξοστοιχία, της οποίας τουλάχιστον ένα βαγόνι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η αμαξοστοιχία μετέφερε 200 επιβάτες και το δυστύχημα σημειώθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από το σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

Πηγή ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα άλογα που έτρεχαν ανεξέλεγκτα στο κέντρο του Λονδίνου
Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς