«Yes» στη Μέι και ψήφος εμπιστοσύνης από τους Συντηρητικούς

Την εσωκομματική μάχη στο Κόμμα των Συντηρητικών κέρδισε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, καθότι απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον της βουλευτές του κόμματος της.
 
Η συμμετοχή ανήλθε στο 100%, καθώς ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών. 
Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 117, ενώ κατά ψήφισαν 200 βουλευτές.
 
Η βρετανίδα Πρωθυπουργός χρειαζόταν μια απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των ψήφων, προκειμένου να κερδίσει, ήτη 159 ψήφους.
 
Έπειτα από το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας, η Τερέζα Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, και επί 12 μήνες δεν θα επιτρέπεται να αμφισβητηθεί η ηγεσία της, ενώ συνεχίζει βεβαίως και στην Πρωθυπουργία της χώρας.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος είχαν δηλώσει δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης -και αυτό έγινε.
 
Η Πρωθυπουργός Βρετανίας δεν έμεινε στη Βουλή, για να παρακολουθήσει την ανακοίνωση του αποτελέσματος, αλλά επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, στην πρωθυπουργική κατοικία.
 
Σε δηλώσεις της μετά την έκδοση του αποτελέσματος, η Τερέζα Μέι παραδέχθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών ψήφισε εναντίον, σημειώνοντας πως τους ακούει.
 
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει με το Brexit.
 
Νωρίτερα, σε έναν εμφανή πολιτικό ελιγμό, η Μέι είχε ανακοινώσει στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής, που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.
 
Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της και να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε.
 
Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ-πολύ άσχημη», για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.
 
Οι Εργατικοί
«Το βρετανικό κοινοβούλιο χρειάζεται να επανακτήσει τον έλεγχο του Brexit», δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής που κατέθεσαν Συντηρητικοί βουλευτές κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
 
«Η σημερινή ψηφοφορία δεν κάνει καμία διαφορά στις ζωές του λαού μας», τόνισε ο αρχηγός των Εργατικών.
 
«Πρέπει πλέον να φέρει τη ζοφερή της συμφωνία πίσω στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα ώστε το κοινοβούλιο να επανακτήσει τον έλεγχο», πρόσθεσε.
 
 

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου
Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα