Ακόμα 5 εκ. ευρώ εκταμιεύει η Κομισιόν για τους πρόσφυγες Rohingya στο Μπαγκλαντές

Η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Χρ.Στυλιανίδης, προχώρησαν σήμερα στην εκταμίευση  5 εκατ. ευρώ για παροχή βοήθειας προς τις κοινότητες των Rohingya στο Μπαγκλαντές, ανεβάζοντας τη συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στην περιοχή στα 40 εκατ. ευρώ.

"Η σημερινή πρόσθετη χρηματοδότηση είναι ένα ακόμη σαφές σημάδι ότι η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στο να παραμείνει στο πλευρό των Rohingya όσο διαρκεί η κρίση. Η επισιτιστική βοήθεια είναι απόλυτη αναγκαιότητα και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τόσο τους πρόσφυγες  Rohingya όσο και τις κοινότητες υποδοχής στο Μπαγκλαντές", δήλωσε ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες Rohingya στην περιφέρεια Cox`s Bazar του Μπαγκλαντές βασίζονται εξ ολοκλήρου στην ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για την επιβίωσή τους. Η πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση θα παράσχει επειγόντως αναγκαία επισιτιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε τρόφιμα σε όλα τα στρατόπεδα, σε αυτοσχέδιους οικισμούς και σε κοινότητες υποδοχής.

Σύμφωνα με το ιστορικό της απόφασης, μετά από μείζονες εκδηλώσεις βίας στη Μιανμάρ τον Αύγουστο του 2017, περίπου 700.000 πρόσφυγες από το Rohingya διέσχισαν τα σύνορα σε γειτονικό Μπαγκλαντές. Από το 2017, η Κομισιόν χορήγησε περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ στους πρόσφυγες και στις κοινότητες υποδοχής Rohingya στο Μπαγκλαντές, συμπεριλαμβανομένων των 30 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης που φιλοξένησε η ΕΕ τον Οκτώβριο του 2017.

Η Κομισιόν έχει χρηματοδοτήσει προγράμματα ανακούφισης στην περιφέρεια Cox`s Bazar του Μπαγκλαντές από το 1994. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ επικεντρώνεται στην επισιτιστική βοήθεια, τη διατροφική υποστήριξη, το καθαρό νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής, την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης καθώς και την αυξημένη προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων .

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα