Πλήγμα στην Μέι: Οι βουλευτές έκριναν πως η Κυβέρνηση καταφρόνησε το κοινοβούλιο

 
Υπέρ της πρότασης της βρετανικής αντιπολίτευσης να κριθεί η κυβέρνηση ότι έχει καταφρονήσει το κοινοβούλιο, ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων. Η σπάνια πρόταση υπερψηφίστηκε με 311 ψήφους υπέρ και 293 εναντίον.

Η καταγγελία υποβλήθηκε μετά από την άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει αυτούσια τη νομική γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα επί της συμφωνίας του Brexit.

Αντιδρώντας στην απόφαση του κοινοβουλίου η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρια Λέντσομ είπε ότι ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει στο αίτημα για δημοσιοποίηση ολόκληρης της νομικής γνωμοδότησης αύριο Τετάρτη.

Η πολύωρη συζήτηση περί καταφρόνησης του σώματος προηγήθηκε της πρώτης από τις πέντε ημέρες οκτάωρων συζητήσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας του Brexit. Οι βουλευτές αναμένεται πλέον να ολοκληρώσουν την πρώτη ημέρα συζήτησης μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα.

Η κρίσιμη ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.
 

Δειτε Επισης

Νέες συνομιλίες του Ιράν με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα από επιδρομές του Ισραήλ σε αμάχους που περίμεναν βοήθεια
Αποτροπή τρομοκρατικής συνωμοσίας στο Κάιρο-Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών
Οργισμένος ο Λευκός Οίκος με τον Νετανιάχου μετά τις επιθέσεις στη Συρία-«Συμπεριφέρεται σαν τρελός»
Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα