Μη παραδεκτή η προσφυγή 13 Βρετανών κατά της ενεργοποίησης αρθ.50 για το Brexit

 
H προσφυγή 13 Βρετανών, που κατοικούν σε κράτη της ΕΕ εκτός Ην. Βασιλείου, για την ακύρωση της αποφάσεως για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit δεν είναι παραδεκτή, κρίνει με σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Οι 13 είχαν επικαλεσθεί ότι "τους στερήθηκε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα" και τόνισαν ότι από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου επλήγησαν βάναυσα τα προσωπικά τους συμφέροντα.
 
H απόφαση του Συμβουλίου ενάντια στην οποία στράφηκαν παρείχε στα αρμόδια όργανα εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit. Κατά το ΓΔΕΕ η απόφαση του Συμβουλίου έχει τον χαρακτήρα προπαρασκευαστικής πράξης  και δεν παράγει δεσμευτικά έννομα αποτελέσματα ικανά να θίξουν τα συμφέροντα των προσφευγόντων, μεταβάλλοντας ουσιωδώς τη νομική τους κατάσταση.

Το ΓΔΕΕ έκρινε ότι η εν λόγω προσβαλλόμενη απόφαση δεν παράγει αποτελέσματα ως προς τη νομική κατάσταση των Βρετανών πολιτών που άσκησαν την προσφυγή.

Ως εκ τούτου, με τη σημερινή του απόφαση, το Γενικό Δικαστήριο επισημαίνει ότι μολονότι η απόφαση του Συμβουλίου με την οποία παρέχεται εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit παράγει έννομα αποτελέσματα μεταξύ της Ένωσης και των κρατών μελών της καθώς και μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, ιδίως έναντι της Κομισιόν, η οποία εξουσιοδοτείται με την απόφαση αυτή να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, εντούτοις η απόφαση αυτή δεν παράγει άμεσα αποτελέσματα ως προς τη νομική κατάσταση των προσφευγόντων.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος