Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι Έλληνες στο κόσμο

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου από το περιοδικό Forbes, που δεν έσπασε, ούτε φέτος, την παράδοση.
 
Έτσι, λοιπόν δημιουργήθηκε η λίστα με τους 1.810 ανθρώπους που συγκεντρώνουν στα χέρια τους τον πλούτο αυτού του κόσμου. Η συνολική αξία των περιουσιών των πλουσίων του κόσμου ξεπερνά τα $6.48 τρισεκατομμύρια, ποσό που μπορεί να έχει μειωθεί από την περσινή αντίστοιχη λίστα, ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί ζαλάδα.
 
Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τους 10 πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.
 
1. Jim Davis
 


 Ο ελληνικής καταγωγής Jim Davis εμφανίζεται στην 286η θέση της λίστας, με περιουσία που υπολογίζεται στα 4,9 δις. Πέρσι βρισκόταν περίπου 200 θέσεις πιο κάτω καταλαμβάνοντας την 481 θέση 481 με περιουσία 3,7 δις δολάρια. Ο Davis είναι ο εμπνευστής και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance.  Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ.
 

2. John Catsimatidis
 

 
 O Έλληνας δισεκατομμυριούχος φιγουράρει στην θέση 477 της λίστας, με περιουσία 3,4 δις δολάρια. Στην περσινή λίστα βρισκόταν στην 557η θέση με περιουσία 3,1 δις. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, και της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικων αλλά και εταιρειών Real Estate.

 

3. John Paul Dejoria


 Στην  595η θέση συναντάμε τον Ελληνοιταλός John Paul Dejoria με περιουσία 2,9 δις. Πέρσι βρισκόταν στην 663η θέση, με περιουσία 2,8 δις.Τα έσοδα του προέρχονται κυρίως από την εταιρεία του, "John Paul Mitchell Systems", που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Ο ίδιος πριν δημιουργήσει την αυτοκρατορία του, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητο του.

 

4. Φίλιππος Νιάρχος


 

 Με περιουσία 2,5 δις δολαρίων ο Φίλιππος Νιάρχος καταλαμβάνει την 688η θέση ανεβαίνοντας αρκετές από την περσινή θέση. Ο ίδιος θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη, καθώς η συλλογή τους από πίνακες και έργα τέχνης εκτιμάται πως ξεπερνάει το 1 δις δολάρια.
 

5. Dean Metropoulos
 

 

Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Dean Metropoulos καταλαμβάνει την 722η θέση της λίστας, με περιουσία που αγγίζει τα 2,4 δις. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Pabst Brewing, η οποία παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών. Ο ίδιος έφτασε στην Αμερική σε ηλικία 9 ετών, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται συνεχώς.

 

6. Σπύρος Λάτσης

 

Ο Σπύρος Λάτσης βρίσκεται στην 906η θέση με περιουσία 2 δις δολάρια. Πέρσι ήταν στην  782η θέση με περιουσία ύψους 2,4 δις  ευρώ. Είναι ο γιος του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση. Σπούδασε στο London School of Economics και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία των επιχειρήσεων της οικογένειας Λάτση.
 

7. Τζορτζ Αργυρός

 

 

Στην 1011η θέση της λίστας, με περιουσία 1,8 δις δολάρια, συναντάμε τον Γιώργος Αργυρός. Μεταξύ των επιχειρηματικών του ασχολιών βρίσκεται το real estate και διάφορες επενδύσεις. Ενώ, στο παρελθόν έχει διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.
 

8. Αλέξανδρος Σπανός
 

 
Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω συναντάμε στην 1067η θέση της λίστας τον Αλέξανδρος Σπανός. Η περιουσία του εκτιμάται στα 1,7 δις και προέρχεται από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων το real estate και τα San Diego Chargers.

 

9. Peter George Peterson
 

 
Ο επιχειρηματίας Peter George Peterson φιγουράρει στην θέση 1121 της λίστας με περιουσία 1,6 δις. Ο ίδιος δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομές, παράλληλα είναι συγγραφέας και πολιτικός. Ενώ, διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ έως το 1973, υπό την προεδρία του Νίξον. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ.

 

10. Φιλάρετος Καλτσίδης

 
Στο παρελθόν έχει καταφέρει να ανακηρυχτεί ως ο πλουσιότερος Έλληνας στον πλανήτη. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν καθώς καταλαμβάνει την 1198η θέση στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Ο ίδιος διατηρεί και την Ελληνική και την Ρώσικη υπηκοότητα, ενώ η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία.

 

ΠΗΓΗ: news247  
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία