Κατόπιν αιτήματος του Τραμπ, παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

 
"Κατόπιν αιτήματός σας, υποβάλλω την παραίτησή μου", ανέφερε η σύντομη επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σέσιονς αποπέφθηκε από υπουργός Δικαιοσύνης έπειτα από μήνες αδιάκοπης κριτικής του Τραμπ για την αυτοεξαίρεσή του από την έρευνα για την φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η απομάκρυνση Σέσιονς αναμενόταν να συμβεί λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης κατά τις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν την πλειοψηφία στη Γερουσία, άλλα έχασαν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση του 71χρονου Σέσιονς με ανάρτηση στο Twitter.

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στην επιστολή του ότι παραιτήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου. Ο προσωπάρχης του Σέσιονς Μάθιου Γουιτέικερ θα είναι προσωρινός υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ο Τραμπ.

Την είδηση μετέφερε αρχικά ο Τραμπ μέσω Τουίτερ, γράφοντας:

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη αναφορικά με το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, και σε αυτή είχε αποφύγει να αναφερθεί στο θέμα του Τζεφ Σέσιονς.

Δήλωσε ωστόσο ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία, επισημαίνοντας ότι έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς στο κλάδο των υποδομών και πως οι δύο πλευρές επιθυμούν να εργαστούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα τόνισε ότι η ήττα Ρεπουμπλικανών υποψηφίων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε στο μεταξύ αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του, όμως "τίποτα το μνημειώδες", όπως είπε χαρακτηρστικά. Ο Τραμπ δήλωσε "πολύ, πολύ ικανοποιημένος" με το επιτελείο του, στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση αυτή στις προεδρικές εκλογές του 2020. "Μάικ, θα είσαι ο συνυποψήφιός μου για την αντιπροεδρία;" τον ρώτησε ενώπιον των δημοσιογράφων. "Η απάντηση είναι ναι", συνέχισε. "Αυτό ήταν απρόσμενο αλλά αισθάνομαι πολύ ωραία", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές