Σε συνεργασία με τους Δημοκρατικούς ελπίζει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως επισήμανε, έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς στο κλάδο των υποδομών και πως οι δύο πλευρές επιθυμούν να εργαστούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα τόνισε ότι η ήττα Ρεπουμπλικανών υποψηφίων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε στο μεταξύ αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του, όμως "τίποτα το μνημειώδες", όπως είπε χαρακτηρστικά. Ο Τραμπ δήλωσε "πολύ, πολύ ικανοποιημένος" με το επιτελείο του, στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση αυτή στις προεδρικές εκλογές του 2020. "Μάικ, θα είσαι ο συνυποψήφιός μου για την αντιπροεδρία;" τον ρώτησε ενώπιον των δημοσιογράφων. "Η απάντηση είναι ναι", συνέχισε. "Αυτό ήταν απρόσμενο αλλά αισθάνομαι πολύ ωραία", κατέληξε.

Από την άλλη, αρνήθηκε να δώσει απάντηση για το μέλλον του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του υφυπουργού Ροντ Ρόζεσταϊν, ενώ εξήρε την δουλειά του υπουργού Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκι.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα τείχους με το Μεξικό, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερσή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "χρειαζόμαστε το τείχος".

Πρόσθεσε δε, ότι δεν αποκλείει μια "παράλυση" της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους. Και προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιρρίψει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.

Σε σχέση με την έρευνα Μιούλερ για την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας, είπε πως αυτή δεν κάνει καλό στη χώρα.

«Πρέπει να τελειώσει, επειδή είναι πολύ κακή για τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Θα μπορούσα να την τερματίσω όποτε ήθελα, αλλά δεν το έκανα», είπε σε ερώτηση αν θα απολύσει τον Μιούλερ. «Δεν υπάρχει καμία συνέργεια» επέμεινε. «Ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αλλά θα το αφήσω. Θα μπορούσα να την τερματίσω τώρα», τόνισε, δηλώνοντας ότι «δεν ανησυχεί» για την έρευνα αυτή. «Είναι μια φάρσα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας το χαρακτηρισμό του περί «κυνήγι μαγισσών».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα Βόρεια Κορέα, λέγοντας ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή στις αρχές του επόμενου έτους και πως μια συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας θα προγραμματιστεί εκ νέου.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι τώρα στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα. Πιστεύουμε ότι πηγαίνει καλά. Δεν θα βιαστούμε", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκού Οίκου. "Οι κυρώσεις είναι σε εφαρμογή...θα ήθελα να άρω τις κυρώσεις, αλλά αυτοί (η Βόρεια Κορέα) πρέπει να ανταποκρίνονται", πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
Λουκέτο στο Al Jazeera αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ
Ένα ζευγάρι και το παιδί τους σκοτώθηκαν από πλήγμα στο νότιο Λίβανο
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Επίθεση με ρουκέτες της Ρωσίας στην Ουκρανία-Δύο νεκροί και έξι τραυματίες