Διαψεύδει ο Ντι Μάιο τα περί πρόθεσης μείωσης του ελλείμματος

Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες σε σχέση με μια φορολογική αμνηστία που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ο Κόντε έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.

Η ιταλική λαϊκιστική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της για το 2019, που επικρίθηκε έντονα από τις Βρυξέλλες, και επανέλαβε τη δέσμευσή της να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.

"Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό στους ευρωπαίους συνομιλητές μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και ηγέτης του λαϊκιστικού, αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) ο Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσαν ότι ουδεμία πρόθεση έχουν η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Νωρίτερα ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων αναφέρθηκε στις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης για ενδεχόμενη αλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού της.

«Εξ ονόματος της κυβέρνησης διαψεύδω ότι σκεφθήκαμε να μειωθεί το έλλειμμα, το οποίο παραμένει στο 2,4%», είπε ο Ντι Μάιο. «Αν το μειώσουμε δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί το εισόδημα του πολίτη και η μείωση της συντάξιμης ηλικίας», πρόσθεσε.

«Δέχθηκα την απόφαση του οίκου Moody's με ένα μεγάλο χαμόγελο. Το περιμέναμε, αλλά η χώρα μας διαθέτει ισχυρή αποταμίευση», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο υπουργός Εσωτερικών και ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε από την πλευρά του σήμερα πως οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης κάνουν λάθος για την Ιταλία και πως ο λαϊκιστικός κυβερνητικός συνασπισμός θα προχωρήσει «μπροστά για πέντε χρόνια».

Η κυβέρνηση «θα προχωρήσει μπροστά για πέντε χρόνια, παρά τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τους ευρωπαίους επιτρόπους και κάποιες εσωτερικές ελλείψεις κατανόησης», δήλωσε ο Σαλβίνι σήμερα το πρωί ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα προβλήματα των Ιταλών, όχι για να πέσει η κυβέρνηση ή για να φοβηθούμε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που έχουν κάνει στο παρελθόν ηχηρά λάθη εκτίμησης και που κάνουν λάθος για άλλη μια φορά», είπε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

«Η Ιταλία είναι μια χώρα στέρεη, οι προοπτικές είναι σταθερές, οι ειδικοί μου λένε ότι αυτό είναι που μετράει», εκτίμησε.

 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Σε σοβαρή κατάσταση δύο από τα άλογα που έτρεχαν ανεξέλεγκτα στο κέντρο του Λονδίνου
Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες