To Λονδίνο δεν θα επιτρέψει «σαλαμοποίηση» των προτάσεών του για το Brexit

Η Βρετανία έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις στις προτάσεις της για το Brexit και δεν θα επιτρέψει να «σαλαμοποιηθούν» χωρίς να υπάρξει μια κίνηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ.

«Έχουμε ήδη κάνει τεράστιους συμβιβασμούς στις προτάσεις του Τσέκερς. Έχουμε δεσμευθεί και θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα για την πραγματική κριτική σε αυτό και δεν έχουμε άλλες αξιόπιστες εναλλακτικές στο τραπέζι», δήλωσε ο Ράαμπ στο BBC.

«Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να επιτρέψουμε να σαλαμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, με τον συνηθισμένο τρόπο που το κάνει η ΕΕ, χωρίς να υπάρχει κίνηση από την άλλη πλευρά».

Η Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσει νέες προτάσεις για να διαβεβαιώσει το Δουβλίνο ότι δεν θα υπάρχει ένα «σκληρό σύνορο» με την επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη χρονιά, είπε εξάλλου ο Ντόμινικ Ράαμπ.

Ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν αυτές θα δημοσιοποιηθούν πριν τις αποφάσεις του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός (μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη στο Σάλτσμπουργκ), θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας όταν θα τις παρουσιάσουμε», δήλωσε ο Ράαμπ στην τηλεόραση του BBC.

«Ένα πράγμα που θα κάνουμε είναι να απαντήσουμε σε αυτό που η ΕΕ έχει πει και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τεχνολογική προσέγγιση και είμαστε απολύτως ξεκάθαροι ότι δεν θα υπάρξουν σύνορα στη Θάλασσα της Ιρλανδίας» δήλωσε ο Ράαμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»