Οι αμερικανικές κυρώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στις συνομιλίες που θα έχουν στις 18 Αυγούστου στο Βερολίνο προτίθενται να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις αμερικανικές κυρώσεις, η κατάσταση στην Συρία και την Ουκρανία, καθώς και ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το Σάββατο ο Πούτιν θα βρίσκεται στο Βερολίνο , όπου θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο Μέρκελ και θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις νέες αμερικανικές κυρώσεις μεταξύ των οποίων και αυτές που θίγουν τις γερμανικές εταιρείες, ο Πεσκόφ είπε, «θα τις συζητήσουν, προφανώς θα τις συζητήσουν». «Εκτός των άλλων, φυσικά θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, ζητήματα κατασκευής μεγάλων διεθνών έργων και έχω υπ' όψιν μου τον αγωγό Nord Stream -2 και άλλα ζητήματα τα οποία θα θεωρήσουν ότι πρέπει να συζητήσουν» κατέληξε ο Πεσκόφ.

Σε σχέση με τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αυτές δεν εγκυμονούν τίποτα το καλό για τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στο ερώτημα πότε η Μόσχα θα ανακοινώσει τα μέτρα με τα οποία θα απαντήσει στο αμερικανικό νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε ότι «το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη ψηφισθεί».

Σήμερα το αμερικανικό Κογκρέσο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το νομοσχέδιο που είχαν καταθέσει στις 2 Αυγούστου Aμερικανοί γερουσιαστές και των δύο κομμάτων, με επικεφαλής τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, και το οποίο προτείνει την επιβολή κυρώσεων σε επενδύσεις του νέου ρωσικού δημόσιου χρέους και απαγορεύει σε ρωσικές κρατικές τράπεζες να προβαίνουν σε συναλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός των άλλων η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται από τις 22 Αυγούστου να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας επειδή θεωρεί ότι είχε εμπλακεί στην δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία