Οι ήπιοι άνεμοι βοηθούν το έργο πυρόσβεσης στην Καλιφόρνια

Οι υπηρεσίες πυρόσβεσης στη Βόρεια Καλιφόρνια ελπίζουν, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να επιτρέψουν σε περισσότερους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους την Τετάρτη καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό μεγαλύτερο έλεγχο την πυρκαγιά που σκόρπισε τον θάνατο και θεωρείται η έκτη πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ήπιοι άνεμοι αναμένονται την Τετάρτη στην περιοχή Καρ Φάιρ γύρω στα 240 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας.

Η θερμοκρασία πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας πιθανόν να συνεχιστούν.

«Η επανεγκατάσταση στις επηρεαζόμενες από εκκενώσεις κοινότητες θα συνεχιστεί όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες», αναφέρεται σε συμβουλευτικό σημείωμα του Τμήματος Δασών και Προστασίας από Πυρκαγιές της Καλιφόρνιας.

Ο απολογισμός νεκρών από την πυρκαγιά είναι έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένων και δύο πυροσβεστών, από τότε που οι άνεμοι ισχύος επιπέδου καταιγίδας μετέτρεψαν την πυρκαγιά σε πύρινο κυκλώνα που πέρασε πάνω από ποτάμι και χτύπησε με μικρή προειδοποίηση το Ρέντινγκ και γειτονικές κοινότητες στην γραφική περιοχή Σάστα – Τρίνιτι το βράδυ της 26ης Ιουλίου.

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στη ζώνη του πυρός, ενώ 16 οι οποίοι είχαν καταγραφεί ως αγνοούμενοι έχουν ανευρεθεί σώοι, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας του Ρέντινγκ.
 
Περίπου 965 οικιστικές μονάδες και πάνω από 400 άλλα κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς καθώς η πυρκαγιά αυτή θεωρείται ως η έκτη πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.
 
Η πυρκαγιά προκλήθηκε από μηχανική βλάβη σε όχημα, προστίθεται.
 
Οι μειωμένοι άνεμοι την Τρίτη λειτούργησαν βοηθητικά στην προσπάθεια 4.100 πυροσβεστών να ανακτήσουν έδαφος. Έχουν δημιουργήσει ζώνες πυρός γύρω από 30% περιμετρικά της πυρκαγιάς, από 5% κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η καμένη γη αυξήθηκε σε περίπου 46.000 εκτάρια.
 
Οι συνθήκες επέτρεψαν σε ορισμένους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν και έως και 37.000 παραμένουν εκτοπισμένοι.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok