Δύο άνθρωποι υπέκυψαν μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στην Αντίς Αμπέμπα

Δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από τη χθεσινή επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε σε πολιτική συγκέντρωση του νέου πρωθυπουργού της Αιθιοπίας Αμπίι Άχμεντ στην Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Αμίρ Άμαν, σύμφωνα με τον οποίο οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.

"Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι εξέπνευσε άλλος ένας Αιθίοπας, ο οποίος έπεσε θύμα της χθεσινής επίθεσης και νοσηλευόταν στην εντατική του Black Lion Hospital", αναφέρει σε μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter ο υπουργός Υγείας."Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και όλους τους Αιθίοπες", πρόσθεσε.

Ο υπουργός είχε ανακοινώσει χθες μερικές ώρες μετά την επίθεση με μήνυμά του στο Twitter ότι ο απολογισμός από την επίθεση ανερχόταν σε έναν νεκρό και σε 154 τραυματίες, οι 10 από τους οποίους ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για μια "απόπειρα από δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την Αιθιοπία ενωμένη" είχε δηλώσει εξάλλου μετά την επίθεση αυτή, της οποίας διέφυγε, ο νέος πρωθυπουργός της Αιθιοπίας σε διάγγελμα που είχε απευθύνει λίγο αργότερα προς το έθνος.

"Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό ανήκουν σε δυνάμεις που είναι αντίθετες στην ειρήνη. Θα σταματήσετε να το κάνετε αυτό. Δεν τα καταφέρατε στο παρελθόν και δεν θα τα καταφέρετε στο μέλλον", είχε προσθέσει, υπογραμμίζοντας ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο να αποθαρρύνουν την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού του προγράμματος.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση, ο Αμπίι είχε υποσχεθεί να φέρει περισσότερη διαφάνεια στην κυβέρνηση και συμφιλίωση σ' ένα έθνος που σπαράσσεται από συγκρούσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αμπίι ανέλαβε την πρωθυπουργία αφού ο προκάτοχός του, ο Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέγκν, παραιτήθηκε έπειτα από διαμαρτυρίες που ξέσπασαν το 2015 σ' αυτή τη χώρα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων. Καθεστώς έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε προσωρινά για να αντιμετωπιστεί η αναταραχή και ήρθη αυτόν τον μήνα.

Παρά το γεγονός ότι η Αιθιοπία έχει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Αφρικής, οι αντίπαλοι του πρωθυπουργού λένε πως τα οφέλη της δεν κατανέμονται δίκαια ανάμεσα στις εθνοτικές ομάδες και τις περιφέρειες της χώρας, η οποία κυβερνάται από τον ίδιο συνασπισμό εδώ και περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Δειτε Επισης

Ισραηλινή αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη επιχείρηση στη Ράφα
Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»