Έπιασαν για πρώτη φορά τιμόνι οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία (pics)

Μπορεί το δικαίωμα  στην οδήγηση για άντρες και γυναίκες να θεωρείται δεδομένο σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν γινόταν όμως το ίδιο και στην Σαουδική Αραβία. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. 
 
Οι γυναίκες στη Σ.Αραβία, για πρώτη φορά βρίσκονται από σήμερα στο τιμόνι, αφού πλέον του επετράπη από το συντηρητικό καθεστώς το οποίο πρόσφατα ανέτρεψε τη συγκεκριμένη απαγόρευση για το ασθενές φύλο.
 


Η άρση της απαγόρευσης που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από σήμερα, ήταν το αποτέλεσμα ενός πολυετούς αγώνα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών στη συγκεκεριμένη χώρα.
Το μεγάλο βήμα του βασιλείου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι ως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την μεταρρύθμιση της χώρας.

"Τώρα κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να οδηγεί αυτοκίνητο οπουδήποτε στο βασίλειο", δήλωσε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμός al-Ekhbariya ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τις μεταφορές, συνταγματάρχης Σάμι Μπιν Μωχάμαντ, την Κυριακή.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στις γυναίκες, άρχισε να εκδίδει τις πρώτες άδειες οδήγησης για γυναίκες αυτοκινητιστές νωρίτερα αυτό το μήνα.
Την Πέμπτη εξάλλου, ξεκίνησε μια τριήμερη εκστρατεία με την ονομασία «Εμπιστευθείτε το Θεό και οδηγείστε» σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τις ενδιαφερόμενες σε ό,τι αφορά τα θέματα κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ασφαλούς οδήγησης.

 

ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν