CNN: Η Μελάνια άλλαξε γνώμη στον Τραμπ για το μεταναστευτικό

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εργαζόταν τα τελευταία 24ωρα παρασκηνιακά στον Λευκό Οίκο, ενθαρρύνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει την πρακτική διαχωρισμού των παράνομων μεταναστών από τα παιδιά τους στα σύνορα της Αμερικής.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει σήμερα το CNN, επικαλούμενο την ανώνυμη μαρτυρία ανώτατου αξιωματούχου του Λευκού Οίκου. Όπως επισήμανε εχθές ο αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο, η Μελάνια είχε αρκετές ιδιωτικές συζητήσεις με τον σύζυγό της, ασκώντας του πιέσεις για να κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι Αρχές μετανάστευσης να πάψουν να απομακρύνουν βίαια τα παιδιά από τους παράνομους μετανάστες γονείς τους που συλλαμβάνονται στα σύνορα. 

Η χθεσινή νομοθετική τροποποίηση στην οποία προχώρησε εχθές ο Αμερικανός πρόεδρος, βάζοντας τέλος σε αυτήν την απάνθρωπη πρακτική, επισπεύθηκε σημαντικά από τις προσπάθειες της Πρώτης Κυρίας, υπογραμμίζει το CNN. Η εκτελεστική εντολή με άμεση ισχύ την οποία υπέγραψε εχθές ο Τραμπ αποτελεί στην πραγματικότητα δικό της επίτευγμα, αφού λίγες ώρες νωρίτερα ο σύζυγός της δήλωνε ότι δεν έχει δικαιοδοσία να σταματήσει την εφαρμογή της πρακτικής. 

«Η σύζυγός μου έχει πολύ έντονα συναισθήματα σχετικά με αυτό το ζήτημα» είπε ο Τραμπ εχθές το απόγευμα από το Οβάλ γραφείο, αμέσως μετά την υπογραφή της εντολής. «Νομίζω ότι το ίδιο αισθάνεται κάθε άτομο με καρδιά. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε οικογένεις να χωρίζονται», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ξεχνώντας φυσικά να αναφέρει ότι αυτή η πρακτική ήταν απόρροια της δικής του «πολιτικής μηδενικής ανοχής» ως προς το θέμα των παράνομων μεταναστών.
 
Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων