Το Πεκίνο προειδοποιεί την Ουάσιγκτον για το εμπόριο

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε την Πέμπτη τη συμπεριφορά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ως προς τα ζητήματα που άπτονται των διμερών εμπορικών σχέσεων εξαιρετικά ευμετάβλητη και προειδοποίησε ότι σε τελευταία ανάλυση, θα τρωθούν τα συμφέροντα των αμερικανών εργαζομένων και των αμερικανών αγροτών.

Το Πεκίνο πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο που διεξήγαγε με τις ΗΠΑ είχαν θετικό, εποικοδομητικό χαρακτήρα, αλλά επειδή η αμερικανική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με απρόβλεπτο, επιθετικό τρόπο, ήταν αναγκασμένο να ανταποδώσει με σθεναρά μέτρα, τόνισε ο Γκάο Φενγκ, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Η Κίνα θα αναλάβει δράση για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, πάντως ο μονομερής τρόπος με τον οποίο ενεργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε τελευταία ανάλυση θα πλήξει τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους αγρότες στη χώρα αυτή, επέμεινε ο Γκάο.

Στο μεταξύ, η Κίνα σκοπεύει να διατηρήσει ομαλές σχέσεις με το Ιράν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τον Μάιο τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και διεμήνυσε ότι θα επιβάλλει εκ νέου σκληρές κυρώσεις στην Τεχεράνη, καθώς και σε όσες ξένες εταιρείες συναλλάσσονται μαζί της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών