Τετάρτη 22 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εν μέσω κρίσης για το προσφυγικό, η Μέρκελ συναντάται με Κόντε και Μακρόν

  15/06/2018 14:07
Εν μέσω κρίσης για το προσφυγικό, η Μέρκελ συναντάται με Κόντε και Μακρόν

Εν μέσω κρίσης για το προσφυγικό, η Μέρκελ συναντάται με Κόντε και Μακρόν

  15/06/2018 14:07
Ενώ τις ημέρες αυτές που στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης έχει ξεσπάσει μια πολύ σοβαρή διαμάχη για το προσφυγικό, η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας τον νέο Ιταλό Πρωθυπουργό, Τζιουζέπε Κόντε και στην συνέχεια τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ «στο Βερολίνο θα βρεθεί τη Δευτέρα το βράδυ ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Τζιουζέπε Κόντε, ο οποίος θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές, ενώ την Τρίτη η Καγκελάριος θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν».
 
Όπως είναι γνωστό, ο Τζιουζέπε Κόντε και η νέα ιταλική κυβέρνηση εκφράζουν ιδιαίτερα σκληρές θέσεις σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το προσφυγικό/μεταναστευτικό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες αυτές, ενώ στόχος για ένα κοινό ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου θα είναι στο επίκεντρο και των συνομιλιών με τον Γάλλο Πρόεδρο.
 
Να θυμίσουμε πως ο Χριστιανοκοινωνιστής Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, έχει θέσει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα στην Καγκελάριο για αλλαγή της πολιτικής της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, διαφορετικά όπως δηλώνει- θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες ώστε να απελαύνονται στα γερμανικά σύνορα οι αιτούντες άσυλο προς τις χώρες τις ΕΕ που έχουν για πρώτη φορά καταγραφεί.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε σήμερα πως η Καγκελάριος εμμένει στις θέσεις της για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα αυτό και όχι μονομερείς ενέργειες και πως δεν πρέπει να υπάρξουν κινήσεις που θα είναι σε βάρος άλλων χωρών της ΕΕ. Παράλληλα έκανε λόγο και για στενή συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει με άλλους εταίρους της ΕΕ.
 
Άγνωστο παραμένει στο Βερολίνο το τί θα γίνει στην περίπτωση που τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών πραγματοποιήσει τις προς την Καγκελάριο απειλές του.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας