Πρώτα να του πουν «συγνώμη» και μετά πάει Παρίσι

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός φέρεται να εννοεί να ακυρώσει την επίσκεψή του στο Παρίσι αν δεν ζητηθεί επίσημα συγνώμη 
ΚΥΠΕ - ΑΠΕ - Ιταλία/ΡΩΜΗ/ Παρίσι/Γαλλία 13/06/2018 19:26 
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αν δεν του ζητηθεί επίσημα συγνώμη από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, φέρεται να μην εννοεί να μεταβεί στο Παρίσι, την Παρασκευή, για την προγραμματισμένη, επίσημη επίσκεψή του.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos, από πηγές της ιταλικής προεδρίας διαρρέει ότι ο Κόντε φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες τα εξής: "Δεν έχω καμία αμφιβολία, αν ο Μακρόν δεν ζητήσει συγνώμη στην Ιταλία, θα μείνω στην Ρώμη. Δεν υπάρχει καμία ταλάντευση. `Οποιος λαθεύει, όποιος και αν είναι αυτός, πρέπει να ζητά συγνώμη. Να ζητηθεί συγνώμη στην Ιταλία, πριν από εμένα. Σώσαμε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, όλοι η Ευρώπη πρέπει να το θυμάται".

Οι σημερινές δηλώσεις που έγιναν από τον εκπρόσωπο του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, δεν θεωρούνται αρκετές από την Κυβέρνηση Κόντε. Και το περιθώριο για να μπορέσει να λήξει η πολιτική αυτή αντιπαράθεση και να προγραμματισθεί κανονικά το ταξίδι, φέρεται ότι θα εξαντληθεί με την πάροδο της σημερινής ημέρας.

Η Γαλλία "δεν έλαβε καμία πληροφόρηση από την προεδρία του (ιταλικού Υπουργικού) Συμβουλίου για μια απαίτηση συγνώμης ή για μια ενδεχόμενη ακύρωση της επίσκεψης του Τζουζέπε Κόντε", δήλωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, έπειτα από τις τεταμένες ανταλλαγές ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ρώμη σε σχέση με την υποδοχή του Aquarius.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, ζήτησε από τη Γαλλία να ζητήσει συγνώμη μετά τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, που κατηγόρησε την Ιταλία για "κυνισμό" και "ανευθυνότητα" λόγω της άρνησής της να δεχθεί ένα πλοίο που μεταφέρει 629 μετανάστες.

Ελλείψει αυτής, θα ήταν καλύτερα, όπως είπε, να ακυρωθεί η συνάντηση που προβλέπεται την Παρασκευή στο Παρίσι ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον επικεφαλής της ιταλικής Κυβέρνησης.

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ