Η Μέρκελ επισκέπτεται τον Πούτιν – Χρειαζόμαστε την Ρωσία για λύση στη Συρία, λέει το Βερολίνο

Χρειαζόμαστε την Ρωσία για να υπάρξει πολιτική λύση στην Συρία, δηλώνει η γερμανική κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν την συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πεμπτη στο Σότσι της Ρωσίας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την επανεκλογή του Ρώσου Προέδρου, αλλά και της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ «υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, όπως η Ουκρανία, η Συρία και οι διμερείς σχέσεις. Επιμένουμε πως μαζί πρέπει να προωθήσουμε τα δύσκολα ζητήματα και τα ζητήματα που έχουμε διαφορές, όπως αυτό της Συρίας. Για να προχωρήσουμε και σε πολιτική λύση χρειαζόμαστε και την Ρωσία. Είμαστε έτοιμοι για έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Πρόεδρο Πούτιν».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανατολικής Ουκρανίας και το εμπάργκο που επιβληθεί στην Ρωσία για το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου είπε πως το εμπάργκο << θα συνεχίσει όσο η Ρωσία καταπατά το διεθνές δίκαιο και αποσταθεροποιεί την Ουκρανία.>>

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι αυτό του δημοσιογράφου του κρατικού δικτύου ARD, Χάγιο Σέπελντ, ο οποίος με ρεπορτάζ του είχε αποκαλύψει το ευρείας έκτασης σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ρωσία.

Μετά από αυτό, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο του στη χώρα, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον προσεχή Ιούνιο.

Με δηλώσεις της η Καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε από την Μόσχα να δώσει βίζα στον Σέπελντ και χαρακτήρισε την κίνηση των Ρώσων ως «λανθασμένη».

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν