Σοβαρές αντιδράσεις στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για τη στήριξη Γκιούλ

Σοβαρές αντιδράσεις υπάρχουν εντός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για την στήριξη του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ αν και οι διεργασίες για καθορισμό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου είναι σε εξέλιξη. Ο βουλευτής του CHP Μουχαρρέμ Ιντζέ δήλωσε πως στην περίπτωση που έχει να επιλέξει μεταξύ Ερντογάν και Γκιουλ θα ψηφίσει Ερντογάν. 

Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ ο οποίος επιθυμεί να είναι ο ίδιος υποψήφιος του κόμματος κατηγόρησε τον Αμπντουλάχ Γκιουλ ότι όσους γραφειοκράτες και πρύτανεις διόρισε βγήκαν γκιουλενιστές, ότι ενόσω ήταν πρόεδρος δεν άσκησε βέτο εναντίον κανενός νομοσχεδίου, ενώ όταν αποχώρησε από την εξουσία δεν μίλησε για τα λάθη. Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ στον λογαριασμό του στο τουίτερ έγραψε ότι ο Γκιουλ είναι συνένοχος του Ερντογάν και πως αν στόχος τους είναι να γλιτώσουν από τον Ερντογάν υποψήφιος τους δεν μπορεί να είναι ο Γκιουλ. 

Πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να στοχεύει στην υποψηφιότητα Γκιουλ και μάλιστα θα επιδιώξει να πείσει την Μεράλ Ακσενέρ στις 13.00 σήμερα που έχουν ορίσει το ραντεβού τους να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Άλλωστε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ φέρεται να μην αποδέχεται να είναι υποψήφιος αν δεν στηριχθεί από μια συμμαχία κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και του μικρού ισλαμικού Κόμματος Ευδαιμονίας (Saadet Partisi).

Ήδη και η συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ με το ακροδεξιό ΜΗΡ φέρεται να ανησυχεί για τις εξελίξεις. Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον πρώην Τούρκο αντιπρόεδρο Μπουλέντ Αρίντς για να διασφαλίσει ότι δεν θα στηρίξει και εκείνος πιθανή υποψηφιότητα Γκιουλ. Ο ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι “υπάρχει σε εξέλιξη μια πολύ ύπουλη στρατηγική προσπάθεια προετοιμασίας της κοινής γνώμης για την υποψηφιότητα Γκιουλ” και πως επικεφαλής είναι η οργάνωση FETO και πως το ΡΚΚ το αποδέχεται. “Οι εχθροί της Τουρκίας είναι ενθουσιασμένοι”, ανέφερε ο Μπαχτσελί. 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι