Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Για φρικτή σφαγή κατηγορούν τους Ρώσους στην Ανατολική Γούτα

  23/03/2018 19:38
Για φρικτή σφαγή κατηγορούν τους Ρώσους στην Ανατολική Γούτα

Για φρικτή σφαγή κατηγορούν τους Ρώσους στην Ανατολική Γούτα

  23/03/2018 19:38

Τριάντα επτά άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Αρμπίν, έναν από τους τελευταίους ανταρτοκρατούμενους θύλακες της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε ότι "τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα και εμπρηστικές βόμβες σκότωσαν τους άμαχους που είχαν καταφύγει σε μια σπηλιά". Τα θύματα υπέστησαν εγκαύματα και ασφυξία, διευκρίνισε.

Από τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο διέψευσαν αμέσως ότι έπληξαν την Ανατολική Γούτα με εμπρηστικές βόμβες. "Η ρωσική αεροπορία δεν πλήττει κατοικημένες συνοικίες της Ανατολικής Γούτας και δεν χρησιμοποιεί, σε αντίθεση με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εμπρηστικά πυρομαχικά", τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα Λευκά Κράνη, η οργάνωση των διασωστών που δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες ζώνες της Συρίας, έκανε λόγο για "φρικτή σφαγή", εξηγώντας με ένα μήνυμα στο Twitter ότι τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν, οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν πριν τεθεί σε ισχύ, τα μεσάνυχτα, η εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί με τους αντάρτες οι οποίοι ελέγχουν αυτόν τον θύλακα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας