Τετάρτη 8 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ικανοποίηση στο Λονδίνο από την πρόοδο της διαδικασίας του Brexit

  23/03/2018 19:03
Ικανοποίηση στο Λονδίνο από την πρόοδο της διαδικασίας του Brexit

Ικανοποίηση στο Λονδίνο από την πρόοδο της διαδικασίας του Brexit

  23/03/2018 19:03
Ικανοποιημένη από την υιοθέτηση από τους υπόλοιπους 27 ηγέτες των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη μετά από το Brexit συνεργασία, εμφανίζεται η βρετανική κυβέρνηση.
 
Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, που δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, έκανε λόγο για «νέα δυναμική» στις διαπραγματεύσεις.
 
«Πιστεύω ότι το προσεγγίζουμε αυτό με ένα νέο πνεύμα συνεργασίας, ένα πνεύμα ευκαιρίας για το μέλλον επίσης και τώρα θα καθίσουμε κάτω και να καθορίσουμε εκείνες τις λειτουργικές λύσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά επίσης για τη μελλοντική συνεργασία σε θέματα ασφάλειας και την οικονομική συνεργασία», δήλωσε η κα Μέι.
 
Συμπλήρωσε ότι η επίτευξη μίας συμφωνίας είναι προς το συμφέρον τόσο της Βρετανίας όσο και της ΕΕ.
 
Το θέμα που επισημαίνεται, ωστόσο, από τους Βρετανούς αναλυτές ως το πιο ακανθώδες ενόψει μίας ολικής συμφωνίας είναι ο τρόπος αποφυγής της επιστροφής στα σκληρά σύνορα του παρελθόντος μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
 
Το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση, κάλεσε την Πρωθυπουργό Μέι «να εγκαταλείψει επιτέλους τις απερίσκεπτες κόκκινες γραμμές της», κάτι που αυτόματα θα έλυνε το ιρλανδικό γρίφο.
 
ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας