Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Υπό κράτηση ο αδελφός του μακελάρη στο Πάρκλαντ των ΗΠΑ 

  21/03/2018 07:13
Υπό κράτηση ο αδελφός του μακελάρη στο Πάρκλαντ των ΗΠΑ 

Υπό κράτηση ο αδελφός του μακελάρη στο Πάρκλαντ των ΗΠΑ 

  21/03/2018 07:13
Δικαστήριο της Φλόριντα διέταξε την κράτηση, με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων, του αδελφού του Νίκολας Κρουζ, του νεαρού που φέρεται ότι σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ, στις 14 Φεβρουαρίου.
 
 Ο Ζάκαρι Κρουζ, 18 ετών, συνελήφθη επειδή το τελευταίο διάστημα πήγαινε στο σχολείο αυτό "για να συλλογιστεί" τα όσα έγιναν, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς.

Σήμερα παρουσιάσθηκε σε δικαστήριο, όπου η εισαγγελέας της κομητείας Μπράουαρντ εξήγησε ότι η διεύθυνση του σχολείου του είχε ζητήσει να μην επισκέπτεται τον χώρο όπου ο αδελφός του άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 17 ανθρώπους τον περασμένο μήνα.
 
"Μερικές εβδομάδες αφότου ο αδελφός του δολοφόνησε, τραυμάτισε και τρομοκράτησε, εκείνος βρίσκεται εκεί χωρίς κανένα νόμιμο λόγο", είπε η βοηθός εισαγγελέα Σάρανελ Μέρφι.
 
Ο Ζάκαρι Κρουζ ζει επί του παρόντος με έναν κηδεμόνα σε άλλη κομητεία αλλά έδωσε ψεύτικη διεύθυνση στην αστυνομία.
 
Σύμφωνα με την Μέρφι, επισκέφθηκε τον 19χρονο αδεφλό του στη φυλακή, όπου τον άκουσαν να του λέει ότι τώρα είναι πολύ δημοφιλής, ότι το πρόσωπό του εμφανίζεται παντού και το όνομα του έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα.
 
Ο συνήγορος που ανέλαβε τον 18χρονο Ζάκαρι υποστήριξε ότι ο νεαρός δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα.
 
"Κρατείται λόγω της συγγένειάς του (με τον Νίκολας Κρουζ) και όχι επειδή έκανε κάτι", υποστήριξε ο Τζόζεφ Κίμοκ.
 
 Η δικαστής Κιμ Τερίζα Μολίκα διέταξε να τοποθετηθεί "ηλεκτρονικό βραχιόλι" στον 18χρονο, στην περίπτωση που καταβάλει την εγγύηση και αφεθεί ελεύθερος και του ζήτησε να μην πλησιάζει στο σχολείο, σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου, ούτε να έχει επαφές με τον αδελφό του, καθώς και με μαθητές ή εργαζόμενους στο λύκειο
 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας