Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χωρίς αποφάσεις για τη Ρωσία η σύσκεψη ασφαλείας υπό την Μέι

  20/03/2018 20:39
Χωρίς αποφάσεις για τη Ρωσία η σύσκεψη ασφαλείας υπό την Μέι

Χωρίς αποφάσεις για τη Ρωσία η σύσκεψη ασφαλείας υπό την Μέι

  20/03/2018 20:39
Με επιβεβαίωση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί σε βάρος της Ρωσίας σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την Τερέζα Μέι στο Λονδίνο.
 
Εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης ότι έχει ληφθεί δράση στα σύνορα της χώρας ώστε να ελέγχονται πιο αυστηρά άτομα των οποίων η δραστηριότητα απειλεί την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των συμμαχικών χωρών. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται επί επιβατών σε πτήσεις από τη Ρωσία, κάτι που αφορά και πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη.
 
Παράλληλα ενισχύονται οι έλεγχοι επί προσόδων Ρώσων υπηκόων στη Βρετανία που σχετίζονται με το Κρεμλίνο και που θεωρείται ότι μπορεί να εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 
«Άλλα μέτρα εναντίον της Ρωσίας εξετάζονται ενεργά και η Πρωθυπουργός είναι έτοιμη να τα εφαρμόσει ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.
  
Συμπλήρωσε ότι η Βρετανίδα Πρωθυπουργός προσβλέπει σε περισσότερες συζητήσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εμπειρογνώμονες ΟΑΧΟ στη Βρετανία

Εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων στάλθηκαν στη Βρετανία, μετά την επίθεση στον Σεργκέι Σκριπάλ, και τα αποτελέσματα των αναλύσεων τους θα γίνουν γνωστά σε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης, ο ΟΑΧΟ ανέπτυξε ορισμένους εμπειρογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα συλλέξουν ορισμένα δείγματα», είπε ο Αχμέτ Ουζουμτζού, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν ρωτήθηκε για την προέλευση ή το είδος της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του, είπε ότι «δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα μιας τόσο τεχνικής εργασίας».

Ο Ουζουμτζού πρόσθεσε ότι για να εξαχθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα χρειαστούν «τουλάχιστον τρεις εβδομάδες».

ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας