Χωρίς αποφάσεις για τη Ρωσία η σύσκεψη ασφαλείας υπό την Μέι

Με επιβεβαίωση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί σε βάρος της Ρωσίας σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την Τερέζα Μέι στο Λονδίνο.
 
Εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης ότι έχει ληφθεί δράση στα σύνορα της χώρας ώστε να ελέγχονται πιο αυστηρά άτομα των οποίων η δραστηριότητα απειλεί την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των συμμαχικών χωρών. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται επί επιβατών σε πτήσεις από τη Ρωσία, κάτι που αφορά και πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη.
 
Παράλληλα ενισχύονται οι έλεγχοι επί προσόδων Ρώσων υπηκόων στη Βρετανία που σχετίζονται με το Κρεμλίνο και που θεωρείται ότι μπορεί να εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
 
«Άλλα μέτρα εναντίον της Ρωσίας εξετάζονται ενεργά και η Πρωθυπουργός είναι έτοιμη να τα εφαρμόσει ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.
  
Συμπλήρωσε ότι η Βρετανίδα Πρωθυπουργός προσβλέπει σε περισσότερες συζητήσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Εμπειρογνώμονες ΟΑΧΟ στη Βρετανία

Εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων στάλθηκαν στη Βρετανία, μετά την επίθεση στον Σεργκέι Σκριπάλ, και τα αποτελέσματα των αναλύσεων τους θα γίνουν γνωστά σε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Κατόπιν αιτήματος της βρετανικής κυβέρνησης, ο ΟΑΧΟ ανέπτυξε ορισμένους εμπειρογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα συλλέξουν ορισμένα δείγματα», είπε ο Αχμέτ Ουζουμτζού, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.

Όταν ρωτήθηκε για την προέλευση ή το είδος της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του, είπε ότι «δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα μιας τόσο τεχνικής εργασίας».

Ο Ουζουμτζού πρόσθεσε ότι για να εξαχθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα χρειαστούν «τουλάχιστον τρεις εβδομάδες».

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ