Για 4η φορά στην Καγκελαρία της Γερμανίας η Μέρκελ

Η Άγκελα Μέρκελ εκλέχθηκε σήμερα από την πλειοψηφία του γερμανικού Κοινοβουλίου για τέταρτη φορά Καγκελάριος της Γερμανίας, 171 ημέρες μετά τη διενέργεια των εθνικών εκλογών και αφού προηγήθηκε ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων.

Η κ. Μέρκελ θα ηγηθεί για την επόμενη τετραετία ενός κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών και εάν καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία της θα ισοφαρίσει το ανάλογο ρεκόρ του πρώην Καγκελαρίου, Χέλμουτ Κολ.

Στη σημερινή ψηφοφορία του Κοινοβουλίου σημειώθηκαν ωστόσο απώλειες για την Καγκελάριο, καθώς από τους 399 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, υπέρ της Καγκελαρίου ψήφισαν οι 364, τη στιγμή που απαιτούνταν 355 ψήφοι.

Στα θεωρεία του Κοινοβουλίου βρέθηκαν σήμερα για πρώτη φορά σε μια τέτοια διαδικασία και μέλη της οικογένειας της Καγκελαρίου Μέρκελ και ειδικότερα ο σύζυγος της, καθηγητής Φυσικής, Γιόακιμ Ζάουερ, ο γιος του Ντάνιελ Πλατς, αλλά και η 89χρονη μητέρα της Άγκελα Μέρκελ, Χέρλινγκ Κάσνερ –σε μια από τις πολύ σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ο σύζυγος της Καγκελαρίου Μέρκελ έγραφε στον προσωπικό του φορητό υπολογιστή.

Η Καγκελάριος Μέρκελ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο όπου και θα δώσει τον καθιερωμένο όρκο.

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας γερμανικής κυβέρνησης θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα (στις 18.00).

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές