Θρίλερ με τη συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν με 66 επιβαίνοντες

Τραγωδία στο Ιράν. Επιβατικό αεροσκάφος με 60 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του κεντρικού Ιράν κοντά στην πόλη Σεμιρόμ. Η ιρανική αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία έχουν σκοτωθεί και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο νοτιοδυτικό Ιράν, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί.
 
 "Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπαΐ, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.
 
Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι και οι 66 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Σύμφωνα με το BBC στο δικινητήριο ελικοφόρο «τούρμπο-προπ» αεροσκάφος μικρών αποστάσεων, ATR 72 επέβαιναν 60 επιβάτες, δύο φύλακες ασφαλείας, δύο αεροσυνοδοί, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης.
 
Φωτογραφία από τοπικά μέσα - Αριστερά ο συγκυβερνήτης και δεξιά ο κυβερνήτης του ATR 72

 Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην πόλη Σεμιρόμ, της επαρχίας Ισφαχάν. Η πόλη βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν).

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ και εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο από την Τεχεράνη προς την επαρχία Γιασούζ.
 
«Όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είναι σε συναγερμό», μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars επικαλούμενα τον Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.
 
Συγγενείς θρηνούν για τους αγαπημένους τους


 Συγκλονίζει το μήνυμα επιβάτη, λίγο πριν την επιβίβαση: «Ας μας ευλογήσει ο Θεός να φτάσουμε με ασφάλεια»

 Σωστικά συνεργεία σπεύδουν με ελικόπτερο στην  δυσπρόσιτη περιοχή που δεν μπορούν να φθάσουν εκεί ασθενοφόρα.
 
Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη, ενώ οι Αρχές έχουν διατάξει έρευνα για τα αίτια της συντριβής.
 
Η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ιράν. Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην ιστορία της εταιρείας. Το αεροσκάφος ATR 72 ήταν 20 ετών και σύμφωνα με αναφορές είχε παρουσιάσει πρόβλημα στις αρχές του Φλεβάρη.
 
 Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συλλυπήθηκε τον ιρανικό λαό για το αεροπορικό δυστύχημα
 
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συλλυπήθηκε τις οικογένειες των 66 επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ιρανικό λαό αλλά με το καθεστώς της χώρας.
 
«Επωφελούμαι από αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των 66 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα σήμερα» είπε, σε μια αποστροφή της ομιλίας του στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια.
 
«Δεν είμαστε σε διένεξη με τον ιρανικό λαό, μόνο με το καθεστώς», συνέχισε.
 
Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο στην περιοχή αυτή τις τελευταίες ώρες επικρατούσε σφοδρή χιονοθύελλα που ενδέχεται να συνέβαλε στη συντριβή του.
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία