Σάββατο 15 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Ομολόγησε τη δολοφονία της 9χρονης Γαλλίδας ο βασικός ύποπτος

  14/02/2018 21:05
Ομολόγησε τη δολοφονία της 9χρονης Γαλλίδας ο βασικός ύποπτος

Ομολόγησε τη δολοφονία της 9χρονης Γαλλίδας ο βασικός ύποπτος

  14/02/2018 21:05
Ο βασικός ύποπτος της απαγωγής της 9χρονης Μαελί ντε Αραουζό -η οποία είχε εξαφανιστεί στις 27 Αυγούστου 2017 ενώ βρισκόταν σε γάμο με τους γονείς της στο Πον-ντε-Μποβουαζέν των γαλλικών Άλπεων- ομολόγησε τη δολοφονία της.

Πρόκειται για τον 34χρονο Nordahl Lelandais, πρώην εκπαιδευτή σκύλων στον στρατό και καλεσμένο στον γάμο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι σκότωσε το κορίτσι και ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε άθελά του.

Στη συνέχεια, όπως είπε, έκρυψε τη σορό του παιδιού και επέστρεψε στη γαμήλια δεξίωση. Αργότερα πέταξε τη σορό σε χαράδρα.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Γκρενόμπλ Jean-Yves Coquillat, η σορός της 9χρονης εντοπίστηκε στο σημείο που υπέδειξε ο δράστης, έξι μήνες μετά τη δήλωση εξαφάνισής της.

Ο κατηγορούμενος δεν έχει δώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.
Η κάρτα αναζήτησης του κοριτσιού, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομίαΗ κάρτα αναζήτησης του κοριτσιού, όπως είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τη γαλλική αστυνομία.
 

Στις 27 Αυγούστου, την ώρα που έληξε το γλέντι του γάμου, οι γονείς της 9χρονης αντιλήφθηκαν την απουσία της και την αναζήτησαν εκεί που έπαιζε με άλλα παιδιά. Αφού την έψαξαν επί μία ώρα, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Το αρκουδάκι της βρέθηκε πεταμένο έξω από τον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης και ξεκίνησαν επιχειρήσεις έρευνας, στις οποίες συμμετείχαν ελικόπτερα της αστυνομίας, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αλλά και δύτες που έψαχναν στο κοντινό ποτάμι Γκερ.

Ωστόσο, από την αρχή ο Lelandais κατηγορήθηκε για την απαγωγή της 9χρονης και βρισκόταν υπό κράτηση καθώς είχε παραδεχτεί ότι προτού εξαφανιστεί το παιδί είχε μπει στο αυτοκίνητό του, στο οποίο είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος.

Μέχρι σήμερα, βέβαια, ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη του παιδιού.

Οι γονείς της Μαελί είχαν καταθέσει στις αρχές ότι δεν γνώριζαν προσωπικά τον κατηγορούμενο.
 
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας