Πέμπτη 17 Ιαν, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ λόγω ψεύδους

  13/02/2018 18:45
Παραιτήθηκε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ λόγω ψεύδους

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ λόγω ψεύδους

  13/02/2018 18:45

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τρίτη ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Halbe Zijlstra τέσσερις μήνες αφού ανέλαβε τον υπουργικό θώκο, μετά την παραδοχή του πως είπε ψέματα για την παρουσία του σε συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν βλέπω άλλη επιλογή σήμερα από το να υποβάλω την παραίτησή μου στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά», είπε δακρύζοντας ο Zijlstra, στο πλαίσιο συνεδρίασης στο κοινοβούλιο, ενώ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σε μερικές ώρες για επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πάντω; ότι τα σχόλια του παραιτηθέντα υπουργού Εξωτερικών Χάλμπε Ζέλστρα αναφορικά με τον ρωσικό επεκτατισμό αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις του Ρούτε έγιναν μετά την παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα ο Ζέλστρα, αφού παραδέχτηκε ότι επινόησε μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2006, στην οποία υποτίθεται ότι τον άκουσε να περιγράφει τη στρατηγική του για την οικοδόμηση μιας «Μεγάλης Ρωσίας». «Αν δείτε τι έχει κάνει η Ρωσία τα τελευταία 10 με 15 χρόνια, η πολιτική που έχουν ακολουθήσει, πρέπει να πείτε ότι στοχεύει στην επέκταση», δήλωσε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο.

ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας