Παρασκευή 5 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αμερικανικές εκλογές: Βγαίνουν μαχαίρια στα διαφημιστικά spots

Επιμέλεια Μαρία Στυλιανού   26/01/2016 11:13
Αμερικανικές εκλογές: Βγαίνουν μαχαίρια στα διαφημιστικά spots

Αμερικανικές εκλογές: Βγαίνουν μαχαίρια στα διαφημιστικά spots

Επιμέλεια Μαρία Στυλιανού   26/01/2016 11:13
Οπλοκατοχή, σύστημα υγείας, μεταναστευτικό, τρομοκρατία, Ισλαμικό Κράτος είναι μερικά από τα βασικά θέματα που πρωταγωνιστούν στις διαφημιστικές καμπάνιες των υποψηφίων, οι οποίοι διεκδικούν το χρίσμα για τις αμερικανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου 2016.  Ο προεκλογικός αγώνας βρίσκεται στα φόρτε του, με τα επιθετικά διαφημιστικά σποτ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι υποψήφιοι υπερασπίζονται τις θέσεις τους, πετώντας καρφιά και κατηγορώντας ανοιχτά τους ανθυποψηφίους τους, σε ένα πόλεμο , τον νικητή του οποίου θα αναδείξουν οι πολίτες.
 
Τα διαφημιστικά σποτ που ακολουθούν αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιθετικής γραμμής που επιλέγουν να ακολουθούσουν οι υποψήφιοι.
 
Βολές εναντίον Trump 
 
Μέσα από  ένα διαφημιστικό σποτ, ο  Γερουσιαστής Ted Cruz επιλέγει να επιτεθεί στον Donald Trump  για τη μεγάλη ακίνητή του περιουσία.

 

Στην αντεπίθεση ο Donald Trump
 
Στην αντεπίθεση πέρασε με ένα διαφημιστικό σποτ διάρκειας ενός λεπτού, χτυπώντας τον βασικό του αντίπαλο στο Τέξας, Ted Cruz, ο  Donald Trump. Στο επίκεντρο των επικρίσεων του έναντι του αντιπάλου του, το μεταναστευτικό.

Επιθετικά η Χίλαρι Κλίντον

Δυναμικά μπαίνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον με μια μονόλεπτη τηλεοπτική  διαφήμιση, μέσω της οποίας προβάλλονται στοιχεία από την πολιτική της καριέρα, εστιάζει στην εξωτερική πολιτική και την εμπειρία της σε διαχείριση κρίσεων,  αφήνει αιχμές εναντίον του βασικού της αντιπάλου στο New Hampshire με θέμα την οπλοκατοχή, προβάλλει προεκλογικές υποσχέσεις  ενώ κλείνει ζητώντας την ψήφο των πολιτών.  
 
Αιχμές Bernie Sanders ενατίον Χίλαρι

 

 Μιλώντας για δύο οράματα ο Bernie Sanders, αφήνει αιχμές εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, χωρίς βεβαίως να την κατονομάζει. Καθώς η κα Κλίντον τον επικρίνει για το σχέδιο υγείας και τα θέματα οπλοκατοχής, ο ίδιος απαντά ότι δέχεται επικρίσεις επειδή πράττει το σωστό και την κατηγορεί ότι δεν είναι ειλικρινής.
 
Ντόναλντ Τραμπ κατά μετανάστευσης
 
 
Στο φόβο εναντίον του Ισλαμικού κράτους και του μεταναστευτικού προβλήματος, στηρίζεεται η πρώτη μεγάλη διαφήμιση του Ντόναλτ Τραμπ. Με την εκλογή του, υπόσχεται να βάλει φρένο στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ISIS.
 
Χίλαρι εναντίον τρομοκρατίας

 
Στο ακόλουθο διαφημιστικό σποτ,  Χίλαρι Κλίντον επικεντρώνεται  στο φόβο από την απειλή της τρομοκρατίας. Η διαφήμιση έχει τίτλο «Ασφαλής», και υπογραμμίζει  την έμφαση της στην προστασία της πατρίδας.
  
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας