Σε στρατιωτική επίδειξη στον Αμερικανό ΥΠΑΜ Ινδονήσιοι στρατιώτες ήπιαν αίμα φιδιού

 

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις παρακολούθησε στρατιώτες στην Ινδονησία να πίνουν αίμα φιδιών, να κυλιούνται πάνω σε σπασμένα γυαλιά, να σπάνε τούβλα με τα κεφάλια τους, να περπατούν σε αναμμένα κάρβουνα και να υποβάλλονται σε άλλες δοκιμασίες σε μια σπάνια στρατιωτική επίδειξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα και είχε στόχο να παρουσιάσει τις μοναδικές ικανότητες του στρατού της χώρας.

Οι επικεφαλής του Πενταγώνου έχουν συνηθίσει να παρακολουθούν ξένα στρατεύματα να κάνουν ιδιαίτερες στρατιωτικές επιδείξεις στη διάρκεια επισκέψεών τους και ο Μάτις είχε ενημερωθεί ότι θα παρακολουθήσει μια άσκηση απελευθέρωσης ομήρων.

Ωστόσο οι ασκήσεις που παρακολούθησε ήταν πολύ πιο εντυπωσιακές. Μάλιστα ένας στρατιώτης με δεμένα τα μάτια πυροβόλησε ένα μπαλόνι το οποίο κρατούσε ανάμεσα στα πόδια του ένας συνάδελφός του. Αστόχησε τουλάχιστον μία φορά, αν και δεν φάνηκε να τραυματίζεται κανείς.

Υπό τον ήχο τυμπάνων οι Ινδονήσιοι στρατιώτες εκτέλεσαν μια σειρά τεχνικών πολεμικών τεχνών, ενώ έσπασαν και τούβλα με τα κεφάλια τους.

Φορώντας μια κουκούλα που τον εμπόδιζε να δει, ένας Ινδονήσιος στρατιώτης έκοψε ένα αγγούρι που κρατούσε με το στόμα του ένας συνάδελφός του.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή άσκηση ήταν μια επίδειξη με ζωντανά φίδια, τα οποία οι στρατιώτες έβγαλαν από σάκους και τα σκόρπισαν στο πάτωμα λίγα εκατοστά από εκεί που στεκόταν ο Αμερικανός υπουργός. Μεταξύ των φιδιών ήταν και μια βασιλική κόμπρα.

Στη συνέχεια οι στρατιώτες έκοψαν τα κεφάλια των φιδιών και ήπιαν το αίμα τους. Τουλάχιστον ένας στρατιώτης δάγκωσε και έκοψε στη μέση ένα φίδι.

Στο τέλος της επίδειξης και υπό τους ήχους του σάουντρακ της ταινίας «Επικίνδυνες Αποστολές», οι ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας έφεραν σε πέρας μια επιχείρηση διάσωσης ομήρων.

Ο Τζιμ Μάτις φάνηκε να απολαμβάνει τη στρατιωτική επίδειξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος της τριήμερης επίσκεψής του στην Ινδονησία. Σχολίασε μάλιστα θετικά το γεγονός ότι οι Ινδονήσιοι στρατιώτες ήταν αρκετά έξυπνοι να κουράσουν πρώτα τα φίδια προτού προσπαθήσουν να τα πιάσουν.

«Τα φίδια! Είδατε πώς τα κούρασαν και μετά τα έπιασαν; Ο τρόπος που τα χτυπούσαν γύρω, τα φίδια κουράζονται πολύ γρήγορα», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον μετέφερε στο Βιετνάμ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών