Αιματοχυσία στην Βεγγάζη - 33 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση

 
Η διπλή βομβιστική επίθεση, με τη χρήση αυτοκινήτων παγιδευμένων με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, που διαπράχθηκε στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 άνθρωποι και δεκάδες όλοι να τραυματιστούν, ανάμεσά τους ανώτερα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και πολίτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι εκρήξεις τερμάτισαν τη σχετική ηρεμία που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα στη δεύτερη μεγαλύτερη λιβυκή πόλη, όπου μαίνονταν εχθροπραξίες από το 2014 ως τα τέλη του 2017.

Η πρώτη έκρηξη έγινε έξω από ένα τέμενος στην κεντρική συνοικία Ας Σαλμάνι, καθώς οι πιστοί αποχωρούσαν μετά την απογευματινή προσευχή. Περίπου 10 ως 15 λεπτά αργότερα, αφού είχαν σπεύσει στο σημείο αστυνομικοί και τραυματιοφορείς, καθώς και αξιωματούχοι, σημειώθηκε η δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη, μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο Mercedes σταθμευμένο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, πλήττοντας ένα ασθενοφόρο και προκαλώντας υψηλότερο αριθμό θυμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο Αχμεντ αλ Φαϊτούρι, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της γενικής διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας της ανατολικής Λιβύης. Επίσης ανάμεσα στους τουλάχιστον πενήντα τραυματίες ήταν ένας ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Μάχντι αλ Φάλα. Στα θύματα ήταν επίσης πολλοί πολίτες, ανάμεσά τους ένας Αιγύπτιος που εργαζόταν σε ένα εμπορικό κατάστημα μπροστά στο τέμενος.

Σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα