Εκλογές στη Βενεζουέλα το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου

 

Η πανίσχυρη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε σήμερα την πρόταση για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη χώρα το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου φέτος.

"Πριν από τις 30 Απριλίου θα πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα", αναφέρεται στο διάταγμα που προτάθηκε από τον Ντιοσντάντο Καμπέγιο και υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Συντακτική Συνέλευση.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι "είναι έτοιμος" να θέσει υποψηφιότητα υπό το λάβαρο του σοσιαλιστικού κόμματος PSUV και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

"Είμαι ένας απλός εργάτης, ένας ταπεινός άνθρωπος του λαού. Αν το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (...) πιστεύει ότι πρέπει να είμαι ο υποψήφιος του επαναστατικού στρατοπέδου στις προεδρικές (...) είμαι στη διάθεσή του", δήλωσε ο Μαδούρο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καράκας.

"Έχουμε μόνο έναν υποψήφιο!" δήλωσε νωρίτερα ο υπ' αριθμόν 2 του PSUV, ο Ντιοσντάνο Καμπέγιο, μιλώντας στη Συντακτική Συνέλευση και αναφερόμενος προφανώς στον 55χρονο πρώην οδηγό λεωφορείου και συνδικαλιστή ηγέτη ο οποίος διαδέχτηκε τον Ούγκο Τσάβες το 2013.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση του Μαδούρο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, είπε ότι δεν θεωρεί ότι "είναι καλή ιδέα" αλλά πρόσθεσε ότι επαφίεται στους Βενεζουελάνους να αποφασίσουν.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη