Περιορισμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης της ανακοίνωσε η Μέι

Πολύ πιο περιορισμένος από τον αναμενόμενο ήταν ο ανασχηματισμός της βρετανικής κυβέρνησης που πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Τερέζα Μέι, καθώς αρκετοί υπουργοί αρνήθηκαν να μετακινηθούν.

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία εκτιμούν ότι η Πρωθυπουργός ήθελε να κάνει περισσότερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο σε μια ένδειξη του αποδυναμωμένου κύρους της μετά από την απώλεια της αυτοδυναμίας στις περσινές εκλογές φέρεται να υποχώρησε στις πιέσεις ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ φέρεται να απέρριψε το ρόλο του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού μένοντας τελικά όπως επιθυμούσε στη θέση του, με ενισχυμένο μάλιστα χαρτοφυλάκιο που θα περιλαμβάνει πλέον και την κοινωνική περίθαλψη.

Η κα Μέι δεν υποχώρησε στο αίτημα της Τζαστίν Γκρήνινγκ να μη μετακινηθεί από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα η δεύτερη να παραιτηθεί. Πρόκειται για εξέλιξη που εκτιμάται ότι ίσως δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα στην κα Μέι, καθώς η κα Γκρήνινγκ είναι δημοφιλής μεταξύ των βουλευτών του κόμματος και ένθερμη πολέμιος του Brexit. Στη θέση του Υπουργού Παιδείας προήχθη ο Ντέιμιαν Χιντς.

Στη θέση του παρέμεινε και ο Υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ, όπως επίσης οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ και Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

Στη θέση του υπευθύνου για το Υπουργικό Συμβούλιο και πλέον δεξιού χεριού της Πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετακινήθηκε ο μέχρι σήμερα Υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Λίντινγκτον, αντικαθιστάμενος από τον Ντέιβιντ Γκωκ.

Αλλαγή υπήρξε και στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς ο Πάτρικ ΜακΛόχλιν έφυγε από το πόστο του Προέδρου για να τοποθετηθεί εκεί ο Μπράντον Λιούις.

Παραίτηση από τη θέση του Υπουργού Βόρειας Ιρλανδίας υπέβαλε για σοβαρούς λόγους υγείας ο Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ. Τη θέση του πήρε η Υπουργός Πολιτισμού Κάρεν Μπράντλεϊ, την οποία αντικατέστησε ο μέχρι τώρα Υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο Ματ Χάνκοκ.

Στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Κοινοτήτων Σατζίντ Τζαβίντ προστίθεται και η ευθύνη για τη στέγαση, εν μέσω σημαντικών ελλείψεων διαθέσιμων κατοικιών στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο κυβερνητικό σχήμα προστέθηκαν τρεις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η φιλοκύπρια βουλευτής από το Σαουθάμπτον Καρολάιν Νόουκς, που αναλαμβάνει Υφυπουργός Μετανάστευσης.

Σήμερα η κα Μέι θα προβεί σε ανασχηματισμό της σύνθεσης των υφυπουργών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο κατά πόσο θα επαληθευτούν οι πληροφορίες για τη δημιουργία θέσης Υφυπουργού για το σχεδιασμό επί της πιθανότητας μη συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit.

Δειτε Επισης

Επίθεση Ουκρανών σε Ρώσους με δεκάδες drones-Έπληξαν δεξαμενές καυσίμων και υποσταθμούς ενέργειας
Γιος έπνιξε τον πατέρα του σε «εξορκισμό τύπου βάπτισης» για να τον σώσει από τον δαίμονα
Παιδεραστής κάνει βόλτες με 14χρονη-Χειροπέδες στη μητέρα, την εξώθησε στην πορνεία
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της διάσωσης σκύλου από αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας