Στόχος μου να σχηματίσω σταθερή κυβέρνηση, δηλώνει η Μέρκελ σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

Τον στόχο να σχηματισθεί σύντομα μια σταθερή κυβέρνηση στη Γερμανία, θέτει η Καγκελάριος Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της - που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ στη γερμανική τηλεόραση- αποσπάσματα του οποίου έχουν ήδη γίνει γνωστά.

Όπως η ίδια αναφέρει «νιώθω μια υποχρέωση προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή να εργασθώ υπέρ της δημιουργίας μιας σταθερής κυβέρνησης μέσα στον επόμενο χρόνο».

Για το θέμα αυτό συμπληρώνει πως «ο κόσμος δεν  μπορεί να μας περιμένει. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες μέσα από τις οποίες η Γερμανία θα εξακολουθήσει να ευημερεί για τα επόμενα 10-15 χρόνια και η χώρα θα ευημερήσει τότε μόνο όταν η επιτυχία της θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και θα εμπλουτίζει της ζωές τους».

Η Καγκελάριος κάνει ειδική αναφορά στα ευρωπαϊκά θέματα, δείχνοντας πως είναι ειδικό θέμα για τη Γερμανία και αναφέρεται χαρακτηριστικά στην συνεργασία με τη Γαλλία, λέγοντας «σε συνεργασία με το Παρίσι επιθυμούμε να καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας και να καταστεί η ΕΕ ισχυρή στο μέλλον».

Η Άγκελα Μέρκελ προσθέτει πως «είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα συμβάλλουν στην οικονομική επιτυχία της Ευρώπης και της ασφάλειας των πολιτών».

Σημειώνει δε πως «το μέλλον της Γερμανίας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης. Τα 27 κράτη στην ΕΕ θα πρέπει σκληρά να εργασθούν, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα μέσα στην κοινότητα μας. Αυτό θα είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα μέσα στον επόμενο χρόνο».

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δεκατρία χρόνια, από τότε δηλαδή που η Άγκελα Μέρκελ έγινε Καγκελάριος της Γερμανίας, που στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της είναι Υπηρεσιακή Καγκελάριος της χώρας.

Στις 7 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι βασικές διαπραγματεύσεις Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, τέσσερις μήνες μετά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εάν και οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτύχουν, τότε η Γερμανία θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, παρατείνοντας  εκ νέου το πρωτοφανές για τη χώρα διάστημα πολιτικής αστάθειας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα