Θύμα εκβιαστών ο κολοσσός DHL

Λήξη συναγερμού σήμανε τελικά η Αστυνομία της Κολωνίας, η οποία είχε κληθεί να ελέγξει ύποπτο πακέτο της ταχυδρομικής εταιρίας DHL που είχε εντοπιστεί σε φαρμακείο. Το πακέτο θεωρήθηκε ύποπτο καθώς βρέθηκε στον πάγκο φαρμακείου, ενώ η γυναίκα που το κρατούσε είχε στο μεταξύ εγκαταλείψει τον χώρο.
 
Οι αρχές έχουν ενημερώσει τους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με δέματα που μεταφέρονται από την DHL καθώς η εταιρία έχει γίνει στόχος εκβιαστών, οι οποίοι πριν από δέκα μέρες έστειλαν πακέτο με εκρηκτικά σε φαρμακείο του Πότσνταμ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση της υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς. Όπως έγινε γνωστό, το πακέτο που αναστάτωσε σήμερα την Κολωνία περιείχε έγγραφα.
 
Συγκεκριμένα, δέκα εκατομμύρια ευρώ σε bitcoin –το εναλλακτικό ψηφιακό νόμισμα- φάινεται πως ζητούν οι εκβιαστές από την γερμανική εταιρεία, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις γερμανικές διωκτικές αρχές.
 
Μέσα μάλιστα στο πακέτο, η αστυνομία βρήκε κωδικοποιημένο μήνυμα των εκβιαστών, οι οποίοι απειλούν την εταιρεία μεταφορών DHL και με άλλα πακέτα, απαιτώντας 10 εκατομμύρια ευρώ σε bitcoin. Ένα ανάλογα επικίνδυνο πακέτο βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Φρανκφούρτη του Όντερ.
 
Το έργο της αστυνομίας, αλλά και της εταιρείας μεταφορών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς υπάρχει μεγάλη κίνηση εξαιτίας των εορταστικών ημερών και υπολογίζεται ότι διακινούνται ημερησίως γύρω στα 10 εκατομμύρια δέματα.
 
Να πούμε ότι η αξία του bitcoin σήμερα ανέρχεται στα 17.000 δολάρια/ανά μονάδα.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν