Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας η έκρηξη στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται άνδρας ηλικίας μεταξύ 20 και 30 χρονών που θεωρείται ο βασικός και μόνος ύποπτος για την πρωινή έκρηξη αυτοσχέδιο μηχανισμού σε υπόγεια διάβαση στην πλέον πολυσύχναστη περιοχή της Νέας Υόρκης, στη διασταύρωση 42ας Οδού και 8ης Λεωφόρου. Ο άνδρας είναι τραυματισμένος, καθώς όπως φαίνεται η βόμβα που μετέφερε εξερράγη πρόωρα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν ο ύποπτος μετέφερε τη βόμβα σε σακίδιο στην πλάτη του, ή σε ζώνη, πάντως, σύμφωνα με μάρτυρες είδαν στο σώμα του κάποια καλώδια. Επίσης ανέφεραν -χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερα -ότι ο ύποπτος είπε πως δρούσε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας».

Ο δήμαρχος είπε πως δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία από την έκρηξη υπάρχουν 4 ελαφρά τραυματισμένοι, εις εκ των οποίων ο ύποπτος, που σύμφωνα με τις αρχές μάλλον έχει καταγωγή το Μπαγκλαντές.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:19 το πρωί (τοπική ώρα, στην υπόγεια διάβαση που συνδέει το κτήριο της Αρχής Λιμένων (απ` όπου αναχωρούν τα υπεραστικά λεωφορεία της Νέας Υόρκης) με τους σταθμούς 8ης Λεωφόρου και Πλατείας Τάιμς. Οι αρχές διέκοψαν για προληπτικούς λόγους τη λειτουργία των σταθμών, κατέβασαν των κόσμο από τα λεωφορεία και απέκλεισαν τους δρόμους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η κυκλοφορία των περισσότερων γραμμών των τραίνων αποκαθίσταται σταδιακά.
 
Η κινητοποίηση των μηχανισμών της αστυνομίας ήταν άμεση και ενημερώθηκαν αμέσως ο πρόεδρος Τραμπ, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης κι ο δήμαρχος της πόλης. Οι αρχές δεν πιστεύουν ότι υπήρχε συνεργός, αλλά οπωσδήποτε οι έρευνες θα συνεχιστούν για να δουν τι οδήγησε το άτομο αυτό να επιχειρήσει τρομοκρατική ενέργεια.
 
Είναι η δεύτερη επίθεση που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη μέσα σε 6 εβδομάδες. Τότε οδηγός έριξε φορτηγό σε λωρίδα για ποδηλάτες προκαλώντας πολλά θύματα σε νεκρούς και τραυματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης στο σταθμό της Νέας Υόρκης

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα
Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα με την ερωμένη του
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Τραγωδία στις ΗΠΑ-Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»