Σε κλοιό έντονων καιρικών φαινομένων η Βρετανία

Τεράστια προβλήματα στις μεταφορές προκαλεί στη Βρετανία το κύμα κακοκαιρίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τις βαριές χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.  
 
Σε ισχύ βρίσκονται κίτρινες προειδοποιήσεις για προσοχή από τη μετεωρολογική υπηρεσία σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς πέρα από το χιόνι προβλέπονται και ισχυροί άνεμοι ταχύτητας άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα, κυρίως στη νότια Αγγλία.  
 
Το χιόνι έχει φτάσει έως και τα 30 εκατοστά κοντά στο Μπρέκον της Ουαλίας, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε στους -10 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα. Σε απομονωμένες περιοχές της Σκωτίας καταγράφηκαν και θερμοκρασίες στο -14.  
 
Τουλάχιστον 20.000 οικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στις κομητείες Oxfordshire, Berkshire και Wiltshire, καθώς το βάρος του χιονιού έχει σπάσει κλαδιά δέντρων που έπεσαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια.  
 
 
Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά δρομολόγια, με προσοχή και προβλήματα κινούνται οι οδηγοί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και ένα επιβατηγό πλοίο με 300 επιβαίνοντες προσάραξε σε αβαθή στο Καλαί στη Θάλασσα της Μάγχης, καθώς παρασύρθηκε από τους ανέμους.  
 
Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στα αεροδρόμια της χώρας. Πολλές πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λούτον που εξυπηρετεί και το Λονδίνο έχουν υποχρεωθεί να προσγειωθούν στο Γκάτγουϊκ λόγω παγετού, ενώ και το Στάνστεντ έκλεισε προσωρινά ώστε να καθαριστεί ο διάδρομος προσγείωσης.  
 
Πολύωρες ήταν οι καθυστερήσεις αρκετών πτήσεων στα αεροδρόμια του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ, του Μπέλφαστ και του Ντέρι. Σε πολλά αεροδρόμια σημειώθηκαν ακυρώσεις πτήσεων.  
 
Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι για το επόμενο 24ωρο, έως το απόγευμα της Τρίτης ο βασικός κίνδυνος θα είναι ο παγετός στους δρόμους.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές