Σάββατο 17 Νοε, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Σε νέα Ιντιφάντα κάλεσε τους Παλαιστίνιους ο ηγέτης της Χαμάς

  07/12/2017 10:39
Σε νέα Ιντιφάντα κάλεσε τους Παλαιστίνιους ο ηγέτης της Χαμάς

Σε νέα Ιντιφάντα κάλεσε τους Παλαιστίνιους ο ηγέτης της Χαμάς

  07/12/2017 10:39

 

Σε νέα Ιντιφάντα κάλεσε τους Παλαιστίνιους ο ηγέτης της Χαμάς. Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, ο Ismail Haniyeh, κάλεσε τους Παλαιστίνιους σε μία νέα ιντιφάντα (εξέγερση) ως απάντηση στην κίνηση-σοκ του αμερικανού Προέδρου να αναγνωρίσει χθες την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

"Θα πρέπει να καλέσουμε και να δουλέψουμε ώστε να ξεκινήσει μία νέα Ιντιφάντα απέναντι στον εχθρό της Σιών", είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Χαμάς σε ομιλία του στη Γάζα.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την πεποίθηση ότι την κίνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα ακολουθήσουν πολλά έθνη.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει επιπρόσθετες δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.  

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι επιπλέον τάγματα θα αποσταλούν στη Δυτική Όχθη και ότι κι άλλες δυνάμεις θα είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν αν χρειαστεί, καθώς υπάρχουν φόβοι για την πρόκληση βίαιων επεισοδίων μετά την ανακοίνωση του Τραμπ.   Ο στρατός δεν διευκρίνισε σχετικά με τον αριθμό των επιπρόσθετων στρατιωτών που θα αναπτυχθούν.

 

 
Πίσω στην αρχή της σελίδας