Ο Μαδούρο παρουσίασε το «petro» το εθνικό ψηφιακό νόμισμα

Τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος, του petro, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αποκλεσιμό που του έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης ανακοίνωσε την Κυριακή ο Νίκολας Μαδούρο χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτο.

«Η Βενεζουέλα θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα, το petro, προκειμένου να προχωρήσει στην οικονομικη της κυριαρχία, να κάνει οικονομικές συναλλαγές και να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό» είπε ο Μαδούρο στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Σύμφωνα με τον Μαδούρο στήριξη στο ψηφιακό νόμισμα θα δώσουν τα αποθέματα της Βενεζουέλας σε χρυσό, πετρέλαιο, αέριο και διαμάντια. 
«Ο 21ος αιώνας έφτασε!» ανακοίνωσε περιχαρής ο Μαδούρο στο διάρκειας 5 ωρών διάγγελμά του το οποίο περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορούς.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση έσπευσε να υπενθυμίσει ότι μια τέτοια κίνηση απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου αμφιβάλοντας εάν το petro θα δει ποτέ το φως της ημέρας.

«Ο Μαδούρο έγινε ξανά ρεζίλι. Είναι κλόουν. Αυτό δεν έχει καμία αξιοπιστία» δήλωσε στo Reuters ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Άνχελ Αλβαράδο.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή του Μαδούρο έρχεται μετά την εντυπωσιακή άνοδο στην ισοτιμία του bitcoin, εξέλιξη που δημιουργεί την αίσθηση ότι τα ψηφιακά νομίσματα κερδίζουν έδαφος στον παγκόσμιο χώρο των επενδύσεων.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές