Ναυτική τραγωδία με 13 νεκρούς στη Νότια Κορέα

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σύγκρουση δεξαμενόπλοιου 336 τόνων με αλιευτικό σκάφος το οποίο στη συνέχεια ανετράπη, στις ακτές της Νότιας Κορέας.

Η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως επτά άνθρωποι έχουν διασωθεί και έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία ενώ οι σωστικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες καθώς δύο ακόμα άνθρωποι αναζητούνται. 

Το ναυλωμένο αλιευτικό σκάφος, το Seonchang-1, την ώρα της συντριβής μετέφερε 20 επιβάτες και είχε δύο άτομα πλήρωμα. Ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων είναι ο κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους των 10 τόνων σύμφωνα με το AFP. Κανείς από τους επιβαίνοντες του δεξαμενόπλοιου δεν τραυματίστηκε. 
Πλάνα από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν το αλιευτικό σκάφος να έχει ανατραπεί και τους δύτες να ψάχνουν για τυχόν επιζώντες. Στην αναζήτηση νοτιοδυτικά του Ίντσεον, κοντά στο νησί Γιεονγκεούνγκ, συμμετείχαν ελικόπτερα του ναυτικού και δεκάδες πλοία.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι η σύγκρουση συνέβη εννέα λεπτά μετά την αναχώρηση του αλιευτικού σκάφους από την ακτογραμμή.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα προς το παρόν καθώς σύμφωνα με δηλώσεις ενός αξιωματικού της ακτοφυλακής, δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες των υδάτων πιθανότατα συνέβαλαν στο θάνατο των ανθρώπων που έπεσαν στο νερό μετά τη σύγκρουση. 

Δειτε Επισης

Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια
«Μήνυμα» προς τη Χαμάς ήταν η ακύρωση της επίσκεψης ισραηλινής αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ
Θέλει και η Τουρκία να στείλει πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα