Μεγάλη διαδήλωση κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που διανύει την τέταρτη θητεία του, θεωρείται ύποπτος για δύο υποθέσεις διαφθοράς

Περί τους 20.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας για δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας.


Η διαδήλωση ήταν η μεγαλύτερη από τις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται στο Ισραήλ εξαιτίας των κατηγοριών για διαφθορά κατά του Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που διανύει την τέταρτη θητεία του, θεωρείται ύποπτος για δύο υποθέσεις διαφθοράς. Για την αποδοχή δώρων από πλούσιους επιχειρηματίες και για συμφωνία με ιδιοκτήτη εφημερίδας για ευνοϊκότερη κάλυψη με αντάλλαγμα τη μείωση της κυκλοφορίας ανταγωνιστικής εφημερίδας. 
Η διαδήλωση αφορούσε ειδικότερα νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, που απαγορεύει στην αστυνομία να δίνει στη δημοσιότητα τις εξελίξεις στις δύο δικαστικές έρευνες που αφορούν τον Νετανιάχου.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί κατάφωρη απόπειρα προστασίας του ισραηλινού πρωθυπουργού με στόχο να παραμείνει η κοινή γνώμη στο σκοτάδι ως προς την εξέλιξη της έρευνας εναντίον του. Οι υποστηρικτές προβάλλουν την προστασία των δικαιωμάτων του.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προώθηση νομοθεσίας που αφορά το πρόσωπό του, αλλά ούτε και έδωσε εντολή στους εισηγητές της να αποσύρουν το νομοσχέδιο.
Ο Νετανιάχου περιγράφει τον εαυτό του ως θύμα σε κυνήγι μαγισσών και δηλώνει για τις δύο υποθέσεις: «Δεν θα υπάρξει τίποτε, γιατί δεν υπάρχει τίποτε».

Εάν απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του, θα βρεθεί σε ισχυρή πίεση για να παραιτηθεί ή μπορεί να προκηρύξει εκλογές για να δοκιμάσει εάν μπορεί να επανεκλεγεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα