Στις Βρυξέλλες το διήμερο Συμβούλιο Παιδείας, Νεότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες, η διήμερη συνάντηση του Συμβουλίου Παιδείας, Νεότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό τον Υπουργό Παιδείας και Έρευνας της Εσθονίας Mailis Reps. Το Συμβούλιο θα εγκρίνει τα συμπεράσματα σχετικά με την έξυπνη εργασία για τη νεολαία, καθώς και με τη γενική εκπαίδευση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εργαστεί για να παρουσιάσει γενική προσέγγιση της πρότασης κανονισμού για το Σώμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

 Αύριο, ο Υπουργός Πολιτισμού της Εσθονίας Indrek Saar θα ηγηθεί της συνάντησης των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού για να εγκρίνει συμπεράσματα για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας του πολιτισμού μέσω ψηφιακών μέσων ενημέρωσης και για το ρόλο των προπονητών στην κοινωνία. Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης τον ρόλο του πολιτισμού για τη δημιουργία συνεκτικών κοινωνιών και, μαζί με τον Thomas Bach, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, θα συζητήσουν τις κύριες προκλήσεις για τον αθλητισμό στον 21ο αιώνα.

 Σύμφωνα με την Προεδρία, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης των Υπουργών Νεολαίας περιλαμβάνει την έγκριση συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με την έξυπνη εργασία για τη νεολαία που αφορά την ψηφιακή καινοτομία στον τομέα της νεολαίας. Η έννοια της έξυπνης εργασίας για τη νεολαία σχεδιάστηκε στην Εσθονία και έγινε ευπρόσδεκτη καινοτομία στον τομέα αυτό, στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά, η νεολαία μπορεί να έχει λόγο στη συζήτηση προσανατολισμού, η οποία επικεντρώνεται σε θέματα που ξεκίνησαν στη διάσκεψη για τη νεολαία στο Ταλίν, θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη νεολαία στο μέλλον, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα μπορούσε να συμβάλει σε θέματα νεολαίας. Στους νέους παρέχεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν στη συζήτηση πολιτικής μέσω των κοινωνικών μέσων με τη χρήση του Twitter hashtag #youthministers.

 Οι Υπουργοί Νεολαίας θέλουν επίσης να παρουσιάσουν μια γενική προσέγγιση στο Σώμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

 Το Συμβούλιο για την Παιδεία ξεκινά με ανταλλαγή απόψεων σχετικά με αποτελεσματικές στρατηγικές για περιβάλλοντα μάθησης και εξωσχολικές δραστηριότητες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη των παιδιών. Στη συνάντηση παρευρίσκονται τα παιδιά της Εσθονίας και οι δάσκαλοί τους να εισαγάγουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ρομποτικής και τις δραστηριότητες της ομάδας ρομποτικών χόμπι στη μικρή σχολή Rakke από την Εσθονία.
 
Οι Υπουργοί Παιδείας σκοπεύουν να υιοθετήσουν επίσης τρία έγγραφα:
 
- τη σύσταση του Συμβουλίου σχετικά με την παρακολούθηση των μεταπτυχιακών σπουδών,
- τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και
- τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με τη σχολική εκπαίδευση.
 
Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης για το μέλλον της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η συζήτηση εισήχθη από τον Risto Mäeots, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Magnetic MRO, επιχείρηση της Εσθονίας το έτος 2017. Όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα σημαντικό σύνολο με τα άλλα θέματα, διότι τα θέματα που εξετάζονται κατά την εσθονική Προεδρία προσφέρουν ένα στρατηγικό όραμα για συνεργασία σε όλους τομείς της εκπαίδευσης.
 
Αύριο, 21 Νοεμβρίου, ο Εσθονός Υπουργός Πολιτισμού Indrek Saar θα διευθύνει το συμβούλιο για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού. Το πρωί, το συμβούλιο πολιτισμού σχεδιάζει να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με την προώθηση της διαθεσιμότητας του πολιτισμού μέσω ψηφιακών μέσων. Τα συμπεράσματα θα επικεντρωθούν στο ρόλο των πολιτιστικών οργανώσεων και των σχέσεών τους με το κοινό σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον.
 
Επιπλέον, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τον ρόλο του πολιτισμού στη δημιουργία συνεκτικών κοινωνιών στην Ευρώπη στο πλαίσιο της αυξημένης μετανάστευσης και κινητικότητας.
 
Το συμβούλιο των υπουργών Αθλητισμού θα συνεδριάσει το απόγευμα, μετά από συνάντηση μεταξύ του Tibor Navracsics, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, και του Thomas Bach, Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος θα συζητήσει τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωση, των κρατών μελών και του αθλητικού κινήματος.
 
Κατά τη συνεδρίαση το Συμβούλιο, υπό την προεδρία της Εσθονίας, θα εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με τον κοινωνικό ρόλο των προπονητών στην κοινωνία και ένα ψήφισμα για την ανάπτυξη του διαρθρωμένου διαλόγου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αθλητισμό.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας