Είκοσι μετανάστες δολοφονήθηκαν στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν

Τα πτώματα είκοσι Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι πιστεύεται ότι προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη περνώντας από το Ιράν, βρέθηκαν γαζωμένα από σφαίρες αυτή την εβδομάδα στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Πέντε σοροί βρέθηκαν το Σάββατο στην περιοχή Κετς, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Ανουάρ ουλ Χακ. Τα θύματα είχαν δολοφονηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, είχαν βρεθεί άλλα δεκαπέντε πτώματα στην ίδια περιοχή, επίσης με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, όπως είχε δηλώσει ο Άκμπαρ Χαριφάλ, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης της Μπαλουτσιστάν, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Κατά τους δύο αξιωματούχους, τα είκοσι θύματα, που κατάγονταν από την επαρχία Πουντζάμπ, βρίσκονταν καθ` οδόν προς το Ιράν.

Οι δολοφονίες τους πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν από αυτονομιστές, η δράση των οποίων είναι έντονη στην πολύ φτωχή αυτή επαρχία του Πακιστάν, σύμφωνα με τους ίδιους. Ο στρατός του Πακιστάν ανέφερε ότι ένας ηγέτης των αυτονομιστών που θεωρεί ότι "ενεχόταν" στην πρώτη σφαγή σκοτώθηκε την Παρασκευή 25 χιλιόμετρα βόρεια του σημείου όπου βρέθηκαν τα πτώματα.

Ο άνδρας αυτός κατηγορείτο επίσης για ενέδρες εναντίον αυτοκινητοπομπών του στρατού και για τους φόνους πολλών αμάχων, ανέφερε ανακοίνωση των πακιστανικών ένοπλων δυνάμεων. Οι Βελούχοι αυτονομιστές βάζουν συχνά στο στόχαστρο εργάτες ή πολίτες από την Πουντζάμπ, που κατηγορούν ότι εκμεταλλεύονται την επαρχία τους, τη φτωχότερη του Πακιστάν παρότι διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ορυκτών.

Από την επαρχία Μπαλουτσιστάν περνάει η κυριότερη οδός των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω Ιράν, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν λόγω των κακουχιών ή από τις σφαίρες ένοπλων οργανώσεων. Πέραν των αυτονομιστών, στην επαρχία δρουν ή επιχειρούν να διεισδύσουν ισλαμιστές. Το Μπαλουτσιστάν βιώνει επίσης αλλεπάλληλα κρούσματα βίας με κίνητρο το θρησκευτικό ή το φυλετικό μίσος. Οι δολοφονίες Χαζάρων, των μελών μιας σιιτικής εθνικής μειονότητας τα μέλη της οποίας αναγνωρίζονται εύκολα λόγω των ασιατικών χαρακτηριστικών τους, είναι συχνές στην Κουέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα