Κυριακή 16 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Την υποχρεωτική χρήση συστημάτων υποστήριξης οδηγών ζητά η Ευρωβουλή

  14/11/2017 17:41
Την υποχρεωτική χρήση συστημάτων υποστήριξης οδηγών ζητά η Ευρωβουλή

Την υποχρεωτική χρήση συστημάτων υποστήριξης οδηγών ζητά η Ευρωβουλή

  14/11/2017 17:41
Το ΕΚ ζητά ζήτησε την υποχρεωτική χρήση συστημάτων υποστήριξης των οδηγών σε όλα τα καινούργια οχήματα. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου αναφορικά με τη Σύνοδο της Ολομέλειας χθες στο Στρασβούργο, κάθε χρόνο περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίζονται, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι το 90% των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, ενώ πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τη χρήση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.
 
Σήμερα τα προηγμένα συστήματα χρησιμοποιούνται σε ορισμένα μοντέλα οχημάτων ανώτερης κατηγορίας, ωστόσο οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν, σήμερα Τρίτη , ψήφισμα με το οποίο ζητούν την υποχρεωτική τους χρήση από όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες συστημάτων, από εκείνα που ελέγχουν την ταχύτητα ανιχνεύοντας προπορευόμενα οχήματα και επιβραδύνοντας αυτόματα, συστήματα που διαθέτουν αναγνώριση οδικής σήμανσης, σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου ή σύστημα προειδοποίησης αποχώρισης από τη λωρίδα.
 
"Όλοι κάνουμε λάθη,  είτε ως οδηγοί, είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα συστήματα αυτόματης βοήθειας είναι σαν σιωπηλοί συνοδηγοί που μας βοηθούν να αποφύγουμε ατυχήματα ", δήλωσε ο εισηγητής Dieter-Lebrecht Koch (ΕΛΚ, Γερμανία).
 
Προκειμένου να μειώσουν το κόστος των συστημάτων και να κάνουν προσιτή τη χρήση τους από όλους του τύπους οχημάτων οι ευρωβουλευτές προτείνουν την υποχρεωτική ενσωμάτωση αυτόματης υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, ποδηλατών, μηχανοκίνητων δικύκλων και μοτοσικλετιστών σε αυτοκίνητα.
 
«Ένα τέτοιο αμάξι θα πρέπει να είναι προσιτό σε όλους. Για την ακρίβεια η εκτεταμένη εφαρμογή αυτών των συστημάτων έχει μειώσει την τιμή τους. Επομένως οι τιμές των αυτοκινήτων δεν θα πρέπει να εκτοξευτούν», λέει ο κ. Koch.
 
ΚΥΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας