Σάββατο 17 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Άλλος ένας σαλαφιστής ιμάμης δολοφονήθηκε στο Άντεν

  28/10/2017 16:10
Άλλος ένας σαλαφιστής ιμάμης δολοφονήθηκε στο Άντεν

Άλλος ένας σαλαφιστής ιμάμης δολοφονήθηκε στο Άντεν

  28/10/2017 16:10
Ένας σαλαφιστής ιμάμης έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς ενόπλων που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Άντεν, στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τοπικούς αξιωματούχους.

Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία σαλαφιστή ιμάμη που σημειώνεται αυτό το μήνα.

Ο σεΐχης Αντέλ Αλ Σέχρι, ιμάμης σε τζαμί της περιοχής Ινμαά, δυτικά του Άντεν, δέχτηκε πυρά καθώς κατευθυνόταν στο τζαμί για την πρωινή προσευχή.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για το τις τρεις δολοφονίες ούτε είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα των δραστών. Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, μερίδα υπερσυντηρητικών σαλαφιστών στηρίζουν την απόσχιση από τη νότια Υεμένη ενώ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στελέχωση του αποσχιστικού στρατού.

Ένας πρώην διοικητής του Άντεν κήρυξε τη σύσταση συμβουλίου που επιδιώκει την απόσχιση από τη νότια Υεμένη ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα προκηρυχθεί δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση.

Οι τοπικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Άντεν στηρίζονται από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, σημαντικό μέλος της συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία – η οποία επενέβη στον εμφύλιο της Υεμένης το 2015 για την αποκατάσταση του Προέδρου Μανσούρ Χάντι – όμως τηρούν εχθρική στάση προς τους ισλαμιστές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας