Τρίτη 20 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Πότε είναι παράνομο να φωτογραφίζεις τον Πύργο του Άιφελ

  28/10/2017 13:36
Πότε είναι παράνομο να φωτογραφίζεις τον Πύργο του Άιφελ

Πότε είναι παράνομο να φωτογραφίζεις τον Πύργο του Άιφελ

  28/10/2017 13:36
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, στη Γαλλία είναι παράνομη η νυχτερινή φωτογράφηση του γνωστότερου μνημείου της Γαλλίας και της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πώς εξηγείται από τον νομοθέτη; Όπως αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία, η φωτογράφηση του Πύργου του Άιφελ τη νύχτα αποτελεί παραβίαση των κατοχυρωμένων πνευματικών δικαιωμάτων του καλλιτέχνη που τον σχεδίασε!

Αν όμως φωτογραφίσεις τον Πύργο του Άιφελ την ημέρα, δεν έχεις να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα με τη γαλλική νομοθεσία!
Με άλλα λόγια, όποιος θέλει να φωτογραφίσει το κορυφαίο γαλλικό μνημείο τη νύχτα, θα πρέπει να εξασφαλίσει πρώτα άδεια, ώστε να είναι εντός του νόμου και να μην βρεθεί... μπλεγμένος!

Μάλιστα, με βάση τον νόμο,ακόμη και η ανάρτηση της φωτογραφίας στα social media μπορεί να επιφέρει προβλήματα στον χρήστη, αν βέβαια γίνει αντιληπτός.

Ωστόσο, αν και ο νομοθέτης είναι ξεκάθαρος, το γαλλικό δικαστήριο δεν έχει επιβάλει ποτέ ποινή για το συγκεκριμένο παράπτωμα.
Ως εκ τούτου, αν δεν διαθέτεις τη σχετική άδεια, με... λίγο ρίσκο μπορείς να τραβήξεις νυχτερινά πλάνα από τον Πύργο του Άιφελ, αρκεί, ωστόσο, να μην το... τερματίσεις, προκαλώντας κάποιον περίεργο τυπολάτρη Γάλλο δικαστικό.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας