Σάββατο 17 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Καναδάς αναστέλλει προσωρινά τη στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ

  28/10/2017 10:52
Ο Καναδάς αναστέλλει προσωρινά τη στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ

Ο Καναδάς αναστέλλει προσωρινά τη στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ

  28/10/2017 10:52
Οι ειδικές δυνάμεις του Καναδά αναστέλλουν προσωρινά τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράκ, λόγω των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ιρακινού στρατού και των κούρδων μαχητών, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας.

"Όταν θα είναι πιο ξεκάθαρες οι σχέσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ, για παράδειγμα σε σχέση με τις βασικές προτεραιότητες και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται" στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι καναδικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν να δίνουν και πάλι βοήθεια, δήλωσε ο Νταν Λε Μπουθιλιέ, εκπρόσωπος του Υπουργού Άμυνας του Καναδά.

Λίγο νωρίτερα, η ιρακινή κυβέρνηση είχε αναστείλει τις επιχειρήσεις ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις με στόχο να γίνει διαπραγμάτευση για να βρεθεί λύση στην κρίση που ξεκίνησε με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην αυτόνομη κουρδική περιοχή.

Ο Καναδάς, κράτος μέλος της διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, θεωρεί απαραίτητο να επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην παγίωση των "πρόσφατων κατακτήσεων" που έγιναν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, επεσήμανε ο εκπρόσωπος.

"Αν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης παραμείνει ρευστή, χρειάζεται χρόνος για να παγιωθούν οι πρόσφατες κατακτήσεις, να απελευθερωθούν πλήρως οι περιοχές που έχασε το Ισλαμικό Κράτος και να επικεντρωθούμε περισσότερο στις προκλήσεις της σταθεροποίησης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νταν Λε Μπουθιλιέ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας