Είχε προβλέψει την δολοφονία της η δημοσιογράφος των Panama Papers

Ανατριχίλα προκαλεί η τελευταία ανάρτηση της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία λίγες ώρες πριν πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης στη Μάλτα.

«Υπάρχουν εγκληματίες όπου και αν κοιτάξεις, η κατάταση είναι απελπιστική» έγραφε η Μαλτέζα δημοσιογράφος στο τελευταίο άρθρο στο προσωπικό της ιστολόγιο που αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν η ίδια να βρει τραγικό θάνατο από έκρηξη του αυτοκινήτου της.

Όπως σημειώνει ο Guardian η Γκαλίζιζ ένιωθε ότι είχε βάση η απαισιοδοξία της για τη Μάλτα αλλά και οι εχθροί της είχαν τους ίδιους βάσιμους λόγους να τη φοβούνται. «Κάποιος φαίνεται ότι ανησύχησε πάρα πολύ για να θέλει να τη σωπάσει» προσθέτει η βρετανική εφημερίδα. 

Στο κείμενό της αυτό η 53χρονη δημοσιογράφος έβαζε ξανά στο στόχαστρο - όχι για πρώτη φορά - τους πολιτικούς από τη Μάλτα. Η ίδια πίστευε ότι τα εγκληματικά συμφέροντα είχαν καταλάβει τη χώρα της και την είχαν μετατρέψει σε ένα μαφιόζικο νησί: γι' αυτό έγραφε για ένα πολιτικό σύστημα γεμάτο διαφθορά, για συμφωνίες που χρησιμοποιούνταν για «ξέπλυμα χρήματος» και για ένα δικαστικό σύστημα που ήταν ή ανίκανο ή απρόθυμο να εντοπίσει τους «εγκέφαλους» του συστήματος αυτού.

Οι φόβοι της, πάντως, ήταν πραγματικοί καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σημειωθεί στη Μάλτα συνολικά 15 δολοφονίες με «άρωμα» μαφίας - με τελευταία πιθανότατα τη δική της.

Ο γιος της εμφανίστηκε σίγουρος ότι η μητέρα του δολοφονήθηκε γιατί ξεσκέπαζε τη διαφθορά.

Όπως ανέφεραν, μάλιστα, τα τηλεοπτικά δίκτυα της Μάλτας, η 53χρονη δημοσιογράφος είχε προσεγγίσει την αστυνομία και είχε ενημερώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της 15 ημέρες πριν από τον θάνατό της, χωρίς όμως να δοθούν από το κανάλι περαιτέρω πληροφορίες.

 

protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν