Πανηγυρίζει η Κομισιόν για τις επιδόσεις της Ευρώπης

Η ΕΕ διανύει το καλύτερο φθινόπωρο της τελευταίας τριετίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.
 
Είναι το πρώτο φθινόπωρο από τότε που ανέλαβε τα ηνία η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπου όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, μπορούμε ψύχραιμα να πούμε ότι η Ευρώπη αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ότι πίστευαν ορισμένες Κασάνδρες που προφήτευαν το τέλος του διεθνούς οργανισμού. «Το τσουνάμι λαϊκισμού δεν κέρδισε την παρτίδα», αναφέρουν.

Σημειώνουν παράλληλα ότι για πρώτη φορά εδώ και 7 χρόνια όλες οι οικονομίες της ευρωζώνης και της ΕΕ βρίσκονται σε καθαρό αναπτυξιακό πρόσημο και η απασχόληση στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη είναι σε ιστορικά ψηλά επίπεδα. Ποτέ στην Ευρώπη δεν υπήρχαν τόσο περισσότεροι άνθρωποι σε δουλειά, προσθέτουν.

Την ίδια ώρα εκφράζεται η εκτίμηση ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες κοιτάζοντας την θέση τους σε ένα περίπλοκο κόσμο υπό το πρίσμα του τί συμβαίνει σε Αμερική, Βρετανία, Ρωσία, Λιβύη, Συρία για παράδειγμα, βλέπουν ότι «τελικά η Ευρώπη ίσως να μην είναι ο παράδεισος αλλά δεν είναι και το χειρότερο μέρος».

Τα φθινόπωρα του 2015 και του 2016 με την οικονομική κρίση αλλά και το προσφυγικό, ενώ πολύ κόσμος τα έβλεπε ως ένα ιό επιμόλυνσης, σημειώνουν,  «τελικά αποδείχθηκε ότι ενέργησαν ως εμβόλια». Κατάφεραν να κάνουν το ευρωπαϊκό περιβάλλον πιο ικανό να αντισταθεί στις πιέσεις. Παράλληλα, αναφέρουν ότι μπορεί να μην έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά «οι πολιτικοί άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση».

Μιλάνε επίσης για τις βελτιώσεις που κατάφερε να κάνει η Κομισιόν μέσω του επενδυτικού σχεδίου του σχεδίου Γιούνκερ. Αυτή η Επιτροπή έριξε €260 δισεκατ. που γέννησαν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας, αναφέρουν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ευρώπης, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι ηγέτες για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου θα πρέπει να δώσουν ένα στίγμα ως προς το σενάριο που θα ακολουθήσουν, ενώ υπενθυμίζουν την κατεύθυνση που έχει δώσει ήδη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και για την οποία ο ίδιος είπε ότι  θα παλέψει μέχρι την 29η Μαρτίου 2019  στο Σίνιου της Ρουμανίας όπου θα λάβει χώρα το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής είναι το «όλοι σε όλα».

Πρόκειται όπως, αναφέρθηκε για το απόλυτο σημείο έγκρισης της πορείας που θα ακολουθήσει η ΕΕ την ίδια μέρα που οι Βρετανοί θα αφήνουν την ΕΕ . «Το νέο της ημέρας δεν θα είναι ο 28ος που φεύγει αλλά το τί οι 27 θα κάνουν μαζί», σημειώνεται.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι λίγες εβδομάδες μετά στις εκλογές Μαΐου 2019 οι πολίτες θα κληθούν να επικυρώσουν με την ψήφο τους αυτόν τον κοινό προορισμό στις Ευρωεκλογές.
 
 

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν
Είκοσι πέντε τόνοι χασίς βρέθηκαν σε φορτηγό με πεπόνια με προορισμό τη Γαλλία
Υπέρ μιας ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επέμβασης εντός 2025 ο Γάλλος ΥΠΑΜ