Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: Γιατί δεν παίρνεις τα ελληνικά νησιά;

Για πατριωτισμό του καναπέ κατηγόρησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ρωτώντας τον γιατί δεν πάει να καταλάβει τα ελληνικά νησιά τα οποία ο ίδιος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι είναι τουρκικά. Τον κάλεσε να μην ασχολείται με τον πρώην Τούρκο ηγέτη Μπουλέντ Ετζεβίτ που ‘έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο’, όπως είπε.

Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος νωρίτερα σήμερα άφησε υπονοούμενα για τον Ετζεβίτ ότι ήταν παιδί των Αμερικανών.

«Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον αείμνηστο Μπουλέντ Ετζεβίτ. Κατά μία έννοια αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του. Αν θέλεις εσύ να μάθεις για τον πατριωτισμό του Ετζεβίτ, μάθε ότι ο αείμνηστος Ετζεβίτ ήταν εκείνος που έγραψε τον πατριωτισμό της Τουρκίας στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου. Ή στα χώματα του Αφιόν. Ο πατριωτισμός του ήταν πραγματικός πατριωτισμός. Ό,τι είπε το έκανε.Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν. Περνιέσαι μήπως εσύ για πατριώτης; Για κοίτα προς τα νησιά του Αιγαίου, στα ελληνικά νησιά. Τα νησιά μας στο Αιγαίο έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Ποιος είναι ο δικός σου πατριωτισμός, κύριε, μας λες; Πατριωτισμός του καναπέ; Γιατί δεν παίρνεις τα νησιά; Στα νησιά, που τόσο στα αμερικανικά όσο και στα αγγλικά έγγραφα φαίνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία, τώρα κυματίζει η ελληνική σημαία. Θέλω μια απάντηση γι’ αυτό από τον Ερντογάν. Μη ασχολείσαι με τον Ετζεβίτ. Ας τον αναπαύσει ο Αλλάχ. Ο Ετζεβίτ ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε αυτή τη χώρα. Πώς εσύ ασχολείσαι μαζί του;»

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»